Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

ChatGPT назвав оптимальну площу квартири для купівлі в Україні

Розповідаємо, що відповіла нейромережа на запитання редакції щодо купівлі житла

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Чатбот назвав кілька факторів, від яких залежить вибір площі квартири

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

ChatGPT стрімко набирає популярності серед українців. Ця нейромережа може відповісти на будь-яке запитання, що стосується різних галузей, зокрема нерухомості.

Редакція Pro Гроші запитала у GPT, яка площа квартири в Україні оптимальна для купівлі.

Що відповів чатбот

Оптимальна площа квартири залежить від кількох факторів, а саме:

  • кількість членів сім'ї;
  • бажаний рівень комфорту;
  • розташування;
  • бюджет.

"Загалом, для сім'ї із двох осіб може бути достатньо квартири площею від 40 до 60 квадратних метрів. Якщо в сім'ї більше людей, то, відповідно, потрібна більша площа. Наприклад, для сім'ї із чотирьох осіб комфортною для проживання буде квартира площею від 70 до 90 квадратних метрів", – йдеться у відповіді чатбота.

Рівень комфорту також грає певну роль у виборі площі житла. Наприклад, якщо вам комфортно жити у квартирі-студії, де все знаходиться в одному місці, то немає сенсу купувати велике за площею житло. Однак, якщо ви хочете мати окремі кімнати, для цього знадобиться більша площа.

"Розташування житла також важливе. Якщо ви купуєте квартиру в центрі міста, то вона може бути меншою за площею, ніж квартира в передмісті, але ціна при цьому може не сильно відрізнятися", – запевняє нейромережа.

Щодо бюджету, то ChatGPT радить українцям обирати площу квартири відповідно до фінансових можливостей. Адже в Україні ціни на квартири коливаються в залежності від місця розташування, стану квартири та інших факторів.

На які квартири буде шалений попит після війни

Експертка з ринку нерухомості Вікторія Берещак раніше розповідала сайту Pro Гроші, що попит буде спостерігатися не на самі квартири, а безпосередньо на житлові комплекси.

Наразі є три типи комплексів, які після війни стануть ще популярнішими:

  1. Перший тип – комплекси з функцією полісів та екокластери з рекреаційним потенціалом, тобто з можливістю організувати дозвілля на території ЖК.
  2. Другий тип – житлові комплекси з концепцією 15-хвилинного міста. При цьому комплекс має бути багатофункціональним з розвиненою внутрішньою інфраструктурою – ресторани, кав'ярні, можливо навіть салони.

  3. Третій тип – апарт-готелі або апарт-комплекси, в яких буде мікс оренди – подобова, середньострокова й довготривала, тому попит зростатиме ще й від внутрішнього споживача, додала експертка.

Раніше ми розповідали, за що штрафують власників квартир в Україні. Також ми писали, що ChatGPT назвав професію, на яку буде шалений попит найближчим часом.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.