Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

ChatGPT назвав професію, на яку буде шалений попит найближчим часом

Нейромережа знає відповіді майже на все, тому ми вирішили задати чатботу запитання щодо ринку праці

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Нейромережа точно впевнена щодо того, яка професія матиме незабаром ще більший попит

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Зараз в Україні все більше людей користуються чатботом GPT, який може відповісти на будь-яке запитання користувача.

Редакція Pro Гроші запитала у GPT, на яку професію буде шалений попит найближчим часом.

Які фахівці будуть затребуваними, на думку GPT

Чатбот запевняє, що найближчим часом попит зростатиме на розробників програмного забезпечення. Адже сучасний світ неможливо уявити без комп'ютерних технологій, тому зараз спостерігається високий попит на IT-фахівців, які можуть створювати та підтримувати програмне забезпечення. Не зменшиться попит на таких фахівців й найближчим часом.

"Розробники ПЗ мають гарні перспективи для кар'єрного зростання, високий рівень заробітної плати та можливості для віддаленої роботи. Однак, для досягнення успіху в цій галузі необхідно постійно підвищувати свої навички та бути в курсі останніх технологічних тенденцій", – йдеться у відповіді нейромережі.

На яку роботу шукають людей зі знанням ChatGPT

Після того, як нейромережа набула певної популярності серед українців, деякі роботодавці почали шукати працівників зі знанням ChatGPT. Зокрема умову про вміння застосовувати даний чатбот можна побачити на сайтах з пошуку роботи в категоріях:

  • маркетинг, реклама, PR;
  • ІТ, комп’ютери, інтернет;
  • ЗМІ, видавництво, поліграфія;
  • продажі, закупівля;
  • управління персоналом, HR.

Щодо заробітних плат, то працівникам пропонують від 9 000 до 120 000 гривень на місяць, в залежності від посади. Наприклад, лідогенератор, або Lead Generation Manager, в обов’язки якого входить формування мотиваційних листів та ведення ділової переписки за допомогою ChatGPT, може отримувати до 17 000 гривень на місяць.

Фахівцям з підбору персоналу пропонують 15 000-45 000 гривень, в залежності від обсягу роботи. Директор з маркетингу зі знанням сучасної нейромережі може отримувати 40 000-80 000 гривень. Найбільше пропонують Project-менеджерам (керівникам проєктів, які координують дії команди та відповідають за досягнення цілей) – від 80 000 до 120 000 гривень.

Раніше ми розповідали про 7 ідей, як можна використовувати ChatGPT. Також ми писали, які професії будуть в топі після війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.