Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Знайти роботу стало простіше? Що пропонують українцям та скільки платять

Ринок праці починає поступово відновлюватися, а тому запропонованих вакансій з'являється все більше

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Яку роботу та зарплату пропонують українцям

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Багато українців втратили роботу після початку повномасштабної війни. Однак ринок праці починає поступово відновлюватися, а на деяких спеціалістів навіть спостерігається високий попит.

Про це йдеться на кадровому порталі Work.ua.

Яку роботу пропонують та скільки платять

На кадровому порталі можна побачити багато вакансій з різним рівнем заробітної плати. Наприклад, зараз одними із затребуваних фахівців є керівники підприємств – їм пропонують заробітну плату у розмірі 25 000 гривень та водії – 21 300 гривень.

Без проблем зможуть знайти роботу й менеджери з продажу, їм пропонують зарплату у розмірі 20 000 гривень. Менеджерам по роботі з клієнтами роботодавці готові платити 17 500 гривень.

Влаштувавшись на інші вакансії українці зможуть отримувати таку заробітну плату:

  • бухгалтер – 16 000 гривень;
  • офіс-менеджер – 14 500 гривень;
  • кухар – 14 000 гривень;
  • адміністратор – 13 500 гривень;
  • продавець-консультант – 12 500 гривень;
  • касир – 12 000 гривень.

Програмісти в Україні досі залишаються найбільш високооплачуваними фахівцями. Розмір їхньої зарплати становить від 30 000 до 150 000 гривень. Все залежить від обраної спеціалізації.

Які вакансії пропонують пенсіонерам

У сфері обслуговування пенсіонерам пропонують найбільше вакансій, серед яких: прибиральник, швачка, помічник по домогосподарству, хатня робітниця тощо. Влаштувавшись у сферу обслуговування, пенсіонери можуть отримувати від 5 000 до 20 000 гривень в залежності від вакансії.

Також пенсіонери можуть влаштуватися у сферу виробництва, наприклад на посаду енергетика або оператора станка, але дуже важливо мати досвід роботи. Заробітну плату в цій сфері пропонують у розмірі від 8 500 до 30 000 гривень.

В Україні в багатьох галузях пропонують роботу для пенсіонерів, які після виходу на відпочинок хочу продовжувати працювати. Вони без проблем зможуть знайти підхожу вакансію для себе у сфері продажів, освіти, будівництва тощо.

Раніше ми розповідали, скільки українців залишилися без роботи через війну. Також ми писали, чи може керівник позбавити працівника грошей.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.