Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Чоловіки або жінки: хто частіше шукає роботу та в яких сферах

З'ясувалось, чому жінки частіше перебувають у пошуку роботи, ніж представники чоловічої статі

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Яка ситуація на ринку праці, хто найчастіше шукає роботу

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні поступово відновляється ринок праці. Цікавим є те, що жінки набагато частіше наразі шукають собі роботу, аніж чоловіки.

Про це йдеться в повідомленні одного з найбільших інтернет-порталів з пошуку роботи Work.ua.

Згідно із оприлюдненими даними, у січні 2023 року на ринок праці вийшло на 44 % більше жінок, ніж у грудні минулого року, а чоловіків — лише на 20 % більше протягом аналогічного періоду.

Де найбільше шукачів роботи

Відповідно до даних системи управління наймом, найбільше шукачів роботи побільшало у Чернівецькій (+ 46 %), Сумській (+ 44 %), Київській (+ 43 %), Житомирській (+ 39 %) та Вінницькій областях (+ 38 %).

Найчастіше шукають роботу в таких сферах

  • нерухомість (+ 61 %);
  • адміністрація, керівництво середньої ланки (+ 52 %);
  • секретаріат, діловодство, АГВ (+ 51 %);
  • дизайн, творчість (+ 48 %);
  • культура, музика, шоубізнес (+ 46 %).

Які професії точно залишаться затребуваними

У 2023 році актуальними будуть професії у сфері будівництва, логістики та проєктування. Також попит матимуть професії, пов'язані з ІТ-галуззю.

В Україні однозначно будуть затребуваними фахівці в будівельній сфері, тому що багато чого треба буде відбудовувати. Наприклад, інфраструктурні об'єкти, житло, комерційну нерухомість.

Також через проблеми з авіасполученням та морським сполученням буде попит на наземну логістику, залізничні перевезення, перевезення вантажними автомобілями.

Які фахівці будуть затребувані в Польщі у 2023 році

У січні на польських підприємствах буде менше простої фізичної роботи, це може бути пов'язано з низьким сезоном виробництва і святами. Підприємці в Польщі стикаються із постійним зростанням операційних витрат та підвищенням мінімальної заробітної плати в країні. Це має великий вплив на можливості працевлаштування нових працівників.

У 2023 році очікується збільшення кількості вакансій у провідних галузях, де працевлаштовуються українці. Зокрема збільшення вакансій відбудеться у галузі товарів масового споживання (продуктів харчування, засобів гігієни тощо) та сфері логістики. Також українцям пропонуватимуть вакансії на складах логістики та в електронній комерції. Така робота пов'язана із комплектацією та пакуванням замовлень.

Біженці не планують повертатися в Україну

На жаль, існує тенденція довготривалого перебування українських біженців у Європі. Згідно з результатами дослідження Міграційної платформи EWL та Центру Східноєвропейських студій Варшавського університету, майже половина українців, які працевлаштовані у Німеччині та Польщі, не планують повертатися як мінімум рік після завершення війни.

Раніше ми розповідали, що суттєво зміниться у працевлаштуванні українців в Ізраїлі у 2023 році. Також ми писали, за що роботодавець може отримати 8 років тюрми.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.