Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Як отримати задоволення від вашої роботи – лайфхаки від експерта

Постарайтеся знайти максимальне число позитивних аспектів у вашій професії

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Є ключові підходи до роботи

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Процес пошуку роботи й так досить виснажливий. А ще важливо знайти таку професію, яка б приносила не лише гроші, а й задоволення. Для цього варто дотримуватися кількох правил.

Про це сайту Pro Гроші розповіла експертка з ринку праці Валентина Бардадим.

Можна виділити три ключові підходи до роботи: праця, кар’єра чи пристрасть. І, залежно від особистого вибору, рівень задоволення буде відрізнятися.

  • Робота заради праці — тоді заробітна плата для вас є єдиним мотиватором. Тому рівень зарплати визначає, залишитеся ви на роботі або підете.
  • Якщо ви працюєте заради кар’єри, то завжди налаштовані на підвищення. Ваше задоволення приходить від відчуття статусу, влади й положення.
  • Якщо ви працюєте, тому що відчуваєте сильну пристрасть до своєї професії, то сама робота є вашим мотиватором, незалежно від рівня заробітної плати, престижу або кар’єри.

Постарайтеся знайти максимальне число позитивних аспектів у вашій професії й закрийте очі на деякі недоліки. Спробуйте змінити негативні обставини або своє до них ставлення, – говорить експертка.

Важливо мати баланс між роботою й особистим життям. Робота, звичайно, важлива, але не можна нехтувати зоною в особистому житті.

Також не забувайте про розуміння своєї ролі в компанії на шляху до успіху. Неможливо відчувати себе щасливим на роботі, якщо ви не знаєте, для чого працюєте. Знайдіть свою унікальну нішу в компанії, де ви можете проявити свої найкращі якості.

Щоб отримати задоволення від роботи, треба знати, що вона приносить користь. Тільки тоді, коли ви будете бачити сенс у своїй роботі як для блага компанії, так і для особистої вигоди (перспектива кар'єрного зростання, цінний досвід, премії), почуватиметеся легко і щасливо, – додає Валентина Бардадим.

Налагоджена комунікація. Неможливо почуватись щасливим працівником там, де немає зворотного зв'язку.

Зробіть так, щоб вашу роботу помітили. Будьте ініціативні.

Знайдіть справу, що приносить задоволення, бажано, щоб ваша професія стала покликанням або хоча б захопленням, а не нудним і повсякденним заняттям.

Які вакансії пропонують пенсіонерам

У сфері обслуговування пенсіонерам пропонують найбільше вакансій, серед яких:

  • прибиральник;
  • швачка;
  • помічник по домогосподарству;
  • хатня робітниця тощо.

Влаштувавшись у сферу обслуговування, пенсіонери можуть отримувати від 5 000 до 20 000 гривень в залежності від вакансії.

Також пенсіонери можуть влаштуватися у сферу виробництва. Наприклад, на посаду енергетика або оператора станка, але дуже важливо мати досвід роботи. Заробітну плату в цій сфері пропонують у розмірі від 8 500 до 30 000 гривень.

Раніше ми розповідали, скільки українців залишилися без роботи через війну. Також ми писали, чи може керівник позбавити працівника грошей.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.