Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українці частіше втрачатимуть роботу? Яке правило запроваджує уряд

Розповідаємо, що зміниться у трудовому законодавстві та яку нову підставу отримають роботодавці для звільнення працівника з роботи

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

В Україні запровадили нову підставу для звільнення з роботи

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Кабмін України вніс деякі зміни до трудового законодавства. Зокрема, для роботодавців запровадили нову підставу для розірвання договорів.

Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

За його словами, Кабінет міністрів змінив Порядок розірвання трудового договору з ініціативи роботодавців, якщо з'являється невідповідність працівників займаній посаді за станом здоров'я, та у разі, якщо у них є право на достроковий вихід на пенсію за віком.

Зазначається, що роботодавці отримали нову підставу для звільнення працівників. Мова про те, що вони можуть звільнити держслужбовця у зв'язку з тим, що робітник не може виконувати свої службові через стан здоров'я і має відповідну медичну довідку.

Роботодавець зможе розірвати співпрацю за власною ініціативою у зв'язку з виявленням невідповідності робітника займаній посаді за станом здоров'я у разі, коли на дату звільнення такій особі залишилося не більше ніж півтора року до досягнення пенсійного віку.

Хто точно не втратить роботу під час війни

До категорії працівників, які захищені законом від звільнення з роботи, належать:

  • вагітні жінки;
  • неповнолітні;
  • батьки, які самостійно виховують дітей;
  • працівники, які перебувають на лікарняному тощо.

Які професії зникнуть через прогрес

Ми вже писали, що список професій невпинно скорочується що деякі професії зникли з ринку праці назавжди, через глобальну автоматизацію та технологічний прогрес.

Наприклад, раніше люди вручну зважували та лічили гроші. В сучасному світі це роблять банкомати та електронні системи підрахунків. Тому логічно, що потреба у таких фахівцях відпала. Більше про інші професії, яких більше не існує, читайте у нашому матеріалі.

Від чого залежить рівень зарплат в Україні

Інколи для того, аби отримувати гідну зарплату, потрібно відповідати деяким вимогам. Наприклад: З

  • високий рівень освіти;
  • досвід роботи
  • знання мов;
  • уміння працювати у стресових ситуаціях та вирішувати складні виробничі проблеми;
  • володіти певними здібностями та навичками, серед яких, як гнучкість, комунікабельність, адаптивність.

За словами уряду, в Україні роботодавці пропонують високі зарплати також працівникам, які виконують складні завдання або працюють в особливих умовах.

Раніше ми розповідали, які зарплати виплачують у Києві. Також ми писали, завдяки яким професіям українці можуть розбагатіти.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.