Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Приховані скарби кар'єри: які професії допоможуть українцям розбагатіти

Також важливо памʼятати, що в кожному регіоні різна середня зарплатня, а тому іноді суми можуть трохи відрізнятися

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть знайти гідну роботу

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці шукають роботу не лише до душі, але й щоб мати гарну заробітну плату. Адже цей фактор теж є досить важливим у цій справі. Однак рівень заробітку може відрізнятися залежно від місця роботи, рівня кваліфікації, досвіду та інших чинників.

Чат-gpt зібрав кілька областей, де часто можна досягти високої заробітної плати.

Інформаційні технології (IT). Програмісти, розробники, спеціалісти з інформаційної безпеки та інші IT-професії часто мають високий рівень доходу.

Медицина та охорона здоров'я. Лікарі, хірурги, стоматологи та інші медичні фахівці зазвичай добре заробляють.

Фінанси. Фінансові аналітики, інвестиційні банкіри та адвокати у сфері корпоративних фінансів можуть отримувати високі заробітки.

Інженерія. Інженери в різних галузях, такі як інженери-будівельники, електротехніки, механіки та інші можуть мати хорошу оплату праці.

Управління проєктами. Управляючі проєктами у різних секторах (IT, будівництво, маркетинг та інших) можуть заробляти добре.

Енергетика та видобуток ресурсів. Фахівці в галузі енергетики, нафти, газу та гірничовидобутку часто мають високі заробітки.

Підприємництво. Запуск та успішне управління власним бізнесом може призвести до значних доходів, але пов'язаних із ризиками.

Також важливо памʼятати, що в кожному регіоні різна середня зарплатня, а тому і суми в даних професіях можуть відрізнятися залежно від того, де ви шукаєте нове місце.

Чому зарплати в різних областях можуть відрізнятися

PR-менеджерка Work.ua Вікторія Білякова в коментарі Pro Гроші розповіла, що цінові показники по кожному регіону можуть відрізнятися через одразу кілька факторів.

"Це залежить від рівня попиту та пропозиції на ринку праці, рівня відновлення кількості вакансій у тому чи іншому регіоні. Також безпекова ситуація може відігравати чималу роль у цьому питанні", – пояснила експертка.

За її словами, зарплата також може змінюватися й через велику конкуренцію. Зокрема, на ринок праці повертаються переселенці у прифронтові регіони. Також зʼявляється все більше шукачів у сфері ІТ, між якими точиться конкуренція за роботу.

Як розпізнати вигорання

Раніше ми вже писали, що насправді це є результатом хронічного стресу на робочому місці, який проявляється у постійному стані фізичного, емоційного або творчого виснаження.

На що варто звернути увагу:

  • людина раптово стає надмірно цинічною, критичною або саркастичною;

  • періодично з’являється дратівливість або брак терпіння стосовно колег/клієнтів;

  • відмова від роботи та/або групових зустрічей;

  • зниження загальної продуктивності;

  • зростання прогулів;

  • вокалізація про робоче навантаження чи робочий стрес.

Памʼятайте, що необов’язково відчувати всі ці фактори одразу, щоб досягти точки професійного вигорання.

Раніше сайт Pro Гроші робив огляд на те, скільки отримують кур'єри Glovo та з якими проблемами вони стикаються. Також ми повідомляли, яку роботу пропонують українцям в Польщі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.