Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Секрети успіху: які навички потрібно розвивати, щоб "хакнути" цей світ

Розповідаємо про навички, які потрібно опанувати, щоб стати успішним та багатим

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

85% успіху залежить від цих навичок

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Існує думка, що для успішної кар'єри достатньо володіти спеціалізованими знаннями – так званими hard skills. Хоча вони, безсумнівно, дуже важливі, але в сучасному світі недостатньо фокусуватися на розвитку лише професійних навичок.

Наразі спостерігається зростання попиту на спеціалістів зі спеціалізованими навичками взаємодії один з одним або, як їх ще називають, soft skills.

Розповідаємо про те, які soft skills допоможуть вам досягти успіху.

Важливі soft skills для власного розвитку

Критичне мислення

Критичне мислення – це система суджень, яка дозволяє аналізувати інформацію таким чином, щоб на її підставі ухвалювати раціональні рішення. Глобально — це здатність відрізняти брехню від істини, що надзвичайно важливо в так звану епоху післяправди, в яку ми зараз живемо.

Навички критичного мислення дають змогу не розгубитися у перенасиченому інформацією середовищі й не піддаватися маніпуляціям. Також критичне мислення важливе у переговорах, адже воно допомагає аргументувати свою точку зору.

Креативність

Усіх приваблюють креативні люди, які вміють мислити поза шаблонами та знаходити нові нестандартні рішення. Сучасний світ насичений швидкоплинними подіями, а тому необхідно вміти проявляти гнучкість. На жаль, тим, хто вміє працювати лише за інструкціями, буде важко "вибити" для себе місце серед успішних людей.

Емоційний інтелект

Емоційний інтелект — це здатність опановувати емоції та виявляти емпатію. Емоційно компетентні люди легше комунікують з іншими, швидше домовляються, ефективніше вирішують конфлікти.

Ще одна перевага емоційного інтелекту — опанування себе. Коли нас щось дратує, ми часто робимо імпульсивні дії, про які згодом шкодуємо. Коли ж ми усвідомлюємо власні емоції, то можемо приймати зважені рішення.

Навички комунікації та ведення переговорів

Комунікація, вміння слухати й чути, надавати зворотний зв'язок, домовлятися, розподіляти відповідальність — усе це про якісну взаємодію з людьми.

Відповідальність

Відповідальність – це про надійність. З такою людиною хочуть працювати, бо на неї завжди можна покластися.

Люди з розвиненим почуттям відповідальності швидше отримують цікаві проєкти та просуваються у кар’єрі.

Тайм-менеджмент та вміння розставляти пріоритети

Якщо неправильно спланувати роботу, вона стає малопродуктивною та виснажливою. Не розрахувавши власні сили, можна не встигнути виконати вчасно завдання. Тож потрібно вміти розставляти пріоритети та мати простір для маневру, якщо з’являються позапланові ситуації.

Навичка постійного навчання

З огляду на те, як швидко відбуваються зміни, як динамічно розвиваються ринки, створюються нові умови, щоби бути затребуваним — потрібно постійно навчатися.

Як отримати підвищення на роботі

Більшість людей працюють по кілька років на одній роботі, а підвищення так і не отримали. Однак є кілька простих порад, як зробити так, щоб побудувати успішну карʼєру та налаштуватися на успіх.

Про те, як отримати підвищення на роботі, читайте в нашому матеріалі.

Раніше сайт Pro Гроші писав, які професії втрачають свою актуальність. Також ми розповідали, як знайти роботу без досвіду.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.