Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

40+ це не вирок: як знайти роботу без досвіду

Не забувайте, що наразі варто бути гнучкими й більше підлаштовуватися під роботодавця

Колаж: Pro Гроші

Варто постійно оновлювати ваші знання

Колаж: Pro Гроші

В житті буває різне, і люди після 40 з різних причин можуть залишитися без роботи, не маючи досвіду у більшості сфер. Однак, якщо вам треба розпочати кар’єру навіть у такому віці або змінити сферу діяльності на ту, де до цього ви не мали досвіду, то варто дотримуватися кількох порад.

Розповідаємо, як знайти роботу, якщо вам 40+.

Куди можна піти працювати

Вакансії без досвіду роботи. На більшості сайтів з пошуку роботи є категорія вакансій, на які роботодавці розглядають кандидатів без досвіду.

Якщо вам за 40, а часу на курси та освіту немає, то цей варіант може вам підійти. Людей шукають на такі посади:

  • оператор чату або call-центру;
  • перекладач;
  • продавець-консультант;
  • водій;
  • кур’єр;
  • прибиральник;
  • швачка;
  • офіціант;
  • бармен-касир;
  • менеджер з продажу.

Якщо ви до цього ніде не працювали або працювали дуже давно, то вакансії для вас все одно знайдуться.

Стажування, практика, курси. Якщо у вас є час на навчання та проходження стажувань, то цей варіант точно допоможе отримати в майбутньому більш високооплачувану посаду.

Звертайтеся до компаній, де є бажані для вас посади, та просіть взяти вас на стажування. Саме тоді ви зможете себе зарекомендувати та отримати досвід.

Деякі компанії самостійно відкривають набір кандидатів на стажування. Після цього роботодавці забирають найкращих працівників на постійну роботу.

Також зараз в Україні працює безліч шкіл, які потім вам допоможуть працевлаштуватися. Однак памʼятайте, що такі заклади допомагають знайти роботу тільки найкращим учням.

Якщо ви пройшли навчання на "відмінно", то у вас є всі шанси знайти роботу.

Хобі як бізнес. З кожним роком обертів набирає хендмейд. Особливо з 24 лютого цей напрямок набрав нової сили.

Ви можете продавати будь-що. Якщо ви печете торти, шиєте одяг, вирощуєте сортові фіалки, то памʼятайте, що на кожен товар знайдеться свій покупець.

Вдосконалюйте себе

Тримайте у формі тіло та мозок. З часом тіло не молодіє, а мозок без розумового напруження теж краще не запрацює. Якщо ви заздалегідь себе підготуєте, то і з новою роботою чи навіть сферою вам вдасться краще впоратися.

Отримуйте нові знання. Ніколи не пізно вчитися. Якщо ви вирішили в такому віці обрати для себе геть нову сферу, то перед цим подивіться в інтернеті безплатні вебінари, щоб бути в темі. Також не забувайте оновлювати ті знання, які у вас вже є.

Намагайтеся потрапити на співбесіду. Це має бути вашою основною метою. Адже в такому випадку ви зможете зарекомендувати себе якнайкраще перед роботодавцем.

Готуйтеся до співбесіди ще до того, як вас запросили. Для цього вам потрібно заздалегідь сформулювати, чим ви кращі за тих, хто щойно закінчив університет. Знайдіть свої сильні сторони.

Будьте гнучкими. Якщо вас не влаштовує рівень зарплати чи ще якісь умови, то не відмовляйтеся від роботи одразу. Краще підіть назустріч роботодавцю. Коли ви приймете пропозицію, то в майбутньому зможете показати, що ви гідний працівник й вас варто підвищити.

Раніше сайт Pro Гроші писав, які методи допоможуть заробити гроші. Також ми повідомляли, що в Україні спростили працевлаштування для іноземців.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.