Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Секрет розкритий: які речі роблять успішні люди в перші три місяці роботи

Ви маєте завжди бути в курсі того, що відбувається навколо, а тому варто більше спілкуватися з колегами

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Варто оптимізувати свою роботу

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Щодня тисячі людей беруться за нову роботу. Це не так просто, але слід дотримуватися певних правил. Наприклад, у перші три місяці роботи успішні кар’єристи робили декілька речей, які їм в майбутньому лише допомагали.

Про це пише work.ua.

Проаналізуйте свої початкові плани

Обміркуйте всі цілі, які ви перед собою поставили, коли влаштовувалися на роботу. Дайте зрозуміти вашому роботодавцю, що ви збираєтеся виконати все, що обіцяли на співбесіді.

Вивчіть, як змінилися ваші плани, і визначте, як можна оптимізувати свою роботу, щоб виконувати більше та рухатися до своїх цілей.

Продемонструйте свої здібності

Роботодавець не повинен думати, що, обравши вас, він помилився. Тому візьміться за нескладне завдання, щоб реалізувати його в найближчі кілька тижнів, адже це принесе успіх.

Влийтеся в команду

Три місяці — достатній термін для того, щоб вивчити нове оточення та показати колегам, який внесок ви можете зробити в загальну справу. Беріть участь у всіх нарадах та обговореннях з першого тижня.

Невпинно знайомтеся

Основну увагу слід приділити, звичайно, взаємодії з командою і безпосереднім керівником. Однак варто також не ігнорувати контакти й зв’язки на інших рівнях організації.

Аналізуйте успіхи

Налагодьте зворотний зв'язок з безпосереднім керівником та колегами. Запитайте їх про враження від вашої роботи, спробуйте домовитися про періодичні зустрічі для обговорення ваших успіхів.

Також варто виділити час для оцінки своїх досягнень та планування першочергових завдань.

Дивіться на речі ширше

Ви маєте завжди бути в курсі того, що відбувається. Спілкуйтеся більше з колегами та дізнайтеся, чим саме вони займаються. Також:

  • розмовляйте з компетентними людьми як всередині фірми, так і поза нею;

  • читайте відомчі газети;

  • відвідуйте тематичні вебпортали;

  • підпишіться на розсилку потрібних онлайн-новин;

  • вступайте до відповідних онлайн-спільнот.

Потурбуйтеся про себе

Початок нової роботи — стресова ситуація. Адаптація до чужих людей та незнайомого оточення дуже стомлює. Тому варто якомога частіше виділяти час для занять зі зміцнення фізичного і духовного здоров’я.

Чи законно штрафувати працівників

Раніше ми вже писали, що будь-які види стягнень мають бути прописані у трудовому договорі. Адже, влаштувавшись на роботу, людина має розуміти, яке покарання вона понесе у разі порушення трудової дисципліни. Стягнення можуть бути як грошові, так і адміністративні.

Детальніше ви можете прочитати у нашому матеріалі.

Раніше ми розповідали, чи може працівник оскаржити рішення про грошове стягнення. Також ми писали, чому українцям можуть не надати відпустку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.