Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Роботодавці будуть у захваті: які навички важливо "прокачувати" українцям

Кандидатам важливо демонструвати роботодавцям не лише професійні навички, а ще й особистісні якості

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Кандидатам важливо "прокачувати" певні якості

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Під час співбесіди роботодавці часто звертають увагу не лише на наявні навички в тій чи іншій сфері, а ще й на певні особистісні якості кандидата, які виділяють його серед інших. Тому українцям важливо "прокачувати" ці якості, аби під час працевлаштування у роботодавців не виникало жодних сумнівів.

Про це розповіли експерти порталу robota.ua.

Такі особистісні якості наразі називають "soft skills". Йдеться про здібності, які обертаються навколо особистих стосунків, характеру та ставлення до оточення.

  • Комунікативність

Експерти запевняють, що в сучасному світі дуже важливо не лише вміти виражати та доносити свою думку, а ще й демонструвати ефективну комунікацію в тому, як людина вміє слухати та чути інших.

  • Адаптивність

Ця якість є чи не найзатребуванішою серед вимог роботодавців, оскільки зараз українцям часто доводиться адаптуватися до нових умов. Тому важливо, аби кандидати були відкритими до змін, швидко опановувати нові знання тощо.

  • Колаборативність

Роботодавці часто віддають перевагу тим кандидатам, які вміють бути командними гравцями та вміють швидко налагоджувати контакт з колективом. Саме такі працівники зможуть робити внески у групові проєкти та створювати командну атмосферу.

  • Критичне мислення

Ті кандидати, які вміють визначати та ефективно розв'язувати проблеми, креативно мислити та приймати обґрунтовані рішення, завжди будуть в пріоритеті серед роботодавців.

  • Емоційний інтелект

Цю складову кандидатам також важливо "прокачувати", оскільки вона демонструє наскільки ефективно людина розуміє власні відчуття, усвідомлює емоції інших та вміє проявляти емпатію. Саме це дозволить адаптувати тон спілкування, зменшити ескалацію конфлікту та запропонувати підтримку.

Яких спеціалістів наразі шукають роботодавці

В січні 2024 року найбільше вакансій було запропоновано таким спеціалістам:

  • продавцям-консультантам;

  • менеджерам із продажу;

  • бухгалтерам;

  • водіям;

  • касирам;

  • кухарям;

  • вантажникам тощо.

Здебільшого нестачу фахівців з досвідом можна побачити серед певних робітничих професій. Також в Україні є високий попит на працівників у сфері обслуговування та торгівлі.

Раніше ми розповідали, як не стати жертвою шахраїв під час пошуку роботи. Також ми писали, чи дійсно потрібна вища освіта для працевлаштування.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.