Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Таємниці працевлаштування: як правильно перевірити офер

Люди в пошуках роботи забувають, що завжди потрібно уважно читати і перевіряти листи та документи, які їм надсилають роботодавці

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Три поради, як перевірити офер

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці, які шукають роботу, часто не читають договори та офери, роблячи велику помилку. Оскільки в деяких випадках вони звільняються у перший же день, адже шукали щось краще для себе.

Керівник напрямку винагород та організаційної ефективності Yasno Юрій Брильов розповів для сайту з пошуку роботи Work.ua, як правильно оцінити робочі пропозиції.

Що таке офер


Job offer або просто офер – це лист від компанії, яка пропонує роботу. В ньому прописані основні домовленості роботодавця з кандидатом. В Україні він виконує більш інформаційну функцію, а закордоном має офіційний характер.

На що потрібно звертати увагу читаючи офер


  • Якість тексту.

Експерт радить уважно прочитати лист, який надходить від компанії. Якщо в ньому є багато друкарських та орфографічних помилок, краще відмовитися від цієї роботи. Оскільки це може свідчити, що менеджер був неуважний та хотів лише швидко виконати завдання з пошуку працівника.

  • Структурованість даних.

Кандидат повинен уважно ознайомитись з офером, і лише потім прийняти чи відхилити його. Однак, інколи необхідно самостійно визначати взаємозв'язки в тексті пропозиції, оскільки вони може бути непослідовними.

Звертайте увагу на структуру даних, щоб оцінити рівень уваги, яку приділяється оферу для кандидата. Оцініть логічне розташування інформації, такої як:

  • умови роботи;
  • фінансова винагорода;
  • пільги
  • бенефіти.

Якщо ви прочитали цей лист, і замість відповідей у вас з'явилися лише питання, то це може стати червоним прапорцем.

  • Повнота інформації.

За словами експерта, цей пункт є найважливішим. Офер повинен містити всю інформацію, обговорену на співбесіді, включаючи організаційну структуру, матеріальну винагороду, бенефіти, функціональні обов'язки, та інші аспекти, що впливають на ваше рішення.

Кого шукають роботодавці


У зв'язку із війною, ринок праці перетворюється: деякі професії стають більш популярними, інші втрачають свою актуальність, і виникає дефіцит робочої сили. Наразі найбільший попит спостерігається на лікарів, кваліфікованих робітників, фахівців у сфері торгівлі та обслуговування, фармацевтів і робітників на виробництво.

Особливо висока потреба серед лікарів у гастроентерологів, ендокринологів, ендоскопістів, педіатрів, зубних техніків, фахівців з УЗД та сімейних лікарів. У сфері робітників особливо багато вакансій для:

  • покрівельників;
  • гірників;
  • тонувальників;
  • пилорамників.

За даними Державної служби зайнятості, структура вакансій залишається стабільною, і потреба в фахівцях залишається високою в таких галузях, як переробна промисловість, охорона здоров'я, освіта, сільське господарство, торгівля, державне управління, транспорт і поштова діяльність.

Раніше ми повідомляли, яке резюме вас точно "виведе з гри". Також пропонуємо дізнатися, які спеціальності можуть безплатно освоїти українці.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.