Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Революція на ринку праці – які професії зникнуть вже найближчим часом

Експерт стверджує, що в найближчі роки деякі люди можуть залишитися без роботи через шалений розвиток онлайн-додатків

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Людей можуть замінити чат-боти

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні існує кілька професій, які лише набирають оберти та після війни будуть входити в топ найзатребуваніших. Однак є і ті, які втрачають свою популярність. Ба більше, з часом вони взагалі можуть зникнути.

Про це сайту Pro Гроші розповіла експертка з ринку праці Валентина Бардадим.

Які професії скоро зникнуть

Юрист-консультант, нотаріус. На сайтах правового спрямування можна знайти більшість відповідей на різні питання, які виникають у людей. Роботу, де люди працюють за чітко заданим алгоритмом, легко може виконувати спеціально запрограмований механізм.

Копірайтери, коректори, перекладачі. Різноманітні онлайн-додатки у цій сфері розвиваються неймовірними темпами. Уже сьогодні можна знайти безліч програм для перевірки та перекладу різного рівня складності.

Архіваріус, бібліотекар. Зараз отримати доступ до будь-якої книги можна лише за допомогою смартфону. А міські бібліотеки України активно переводять свої книжкові фонди в онлайн-каталоги.

Турагенти та рієлтори. Професії починають зникати через те, що все більше людей самостійно організовують пошук інформації. Різноманітні додатки на смартфонах дають можливість підшукати вигідні пропозиції.

Оператори call-центру. У майбутньому людей у цій професії можуть замінити чат-боти.

Чого вам ніколи не пробачать в колективі

Раніше ми вже розповідали про те, що існують різні типи людей на роботі. І бувають такі, хто своєю поведінкою можуть собі заробити лише звільнення. Загалом їх декілька. Наприклад, один із них – страждалець.

Це та людина, яка постійно страждає й у будь-якій ситуації вона нещасна. Цей робітник скаржиться на все і завжди. Йому не подобається будь-що.

Часто буває й таке, що ці співробітники заражають своїх колег, сіють поганий настрій та зневіру. Саме через таких страждальців компанії досить важко досягти поставленої мети й вирватися вперед.

Детальніше про різний тип людей на роботі ви можете дізнатися в нашому матеріалі.

Найдивніші професії у світі

Також ми вже писали, що є кілька професій у світі, які здаються досить незвичними, якщо порівнювати з іншими. Наприклад, на острові Сент-Томас (Віргінські острови), в готелі Ritz-Carlton є посада кокосового інженера з техніки безпеки.

Його обовʼязки залежать у тому, аби стежити, щоб кокоси, які падають, не порушили відпочинок постояльців готелю. Більше дивних професій та про їхні обовʼязки ви можете прочитати у нашому матеріалі.

Раніше сайт Pro Гроші вам вже розповідав про те, яких людей краще не брати на роботу, а також чому компанії масово відмовляються від дистанційки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.