Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Це табу! Чого вам ніколи не пробачать в колективі

Варто памʼятати, що в компанії має бути робоча атмосфера

Колаж: Pro Гроші

В будь-якому колективі є декілька типів людей

Колаж: Pro Гроші

Найголовніший критерій будь-якого співробітника – професіоналізм. Ніхто не приходить на роботу тільки щоб побалакати, обговорити особисте життя чи влаштувати вечірку. Однак є деякі речі, які колектив вам точно не пробачить. Такою поведінкою ви навіть можете заробити звільнення.

Розповідаємо, як не варто себе поводити в колективі.

Стражданець

Людина, яка постійно страждає і у будь-якій ситуації нещасна. Цей робітник скаржиться на все і завжди. Йому не подобаються завдання, зарплата, колір стільця у приймальні, тема новорічного корпоративу.

Часто буває таке, що такі співробітники заражають своїх колег, сіють поганий настрій та зневіру. Працювати з ними часом буває просто нестерпно. Саме через таких страждальців компанії досить важко досягти поставленої мети і вирватися вперед.

Бунтарі

Це дуже активні люди, помічають всі недоліки в офісі та в процесах, однак іноді зовсім забувають про свої обовʼязки. Якщо таким робітникам дозволити задовольняти свої амбіції не там, де потрібно, то чекайте біди.

Саме бунтарі влаштовуватимуть революції, вимагатимуть новий графік чи підвищення, а іноді можуть навіть шантажувати вас. Не варто звільняти таку людину, якщо ви цінуєте його професійні якості. Вв'яжіться в його гру, але тільки з вашими правилами.

У дошку свої

Ці люди завжди і з усіма на короткій нозі. Здорово жартують, знають море байок. Однак саме вони і користуються своєю веселою вдачею та гострим розумом.

Спочатку "по-дружньому" вони перекидають свою роботу на колег. Потім йдуть раніше, а приходять пізніше. А іноді такі люди дуже заграються, що перестають розділяти роботу та особисте, начальство та колег.

Через це вони можуть втратити себе як професіонала. Їм варто постійно нагадувати, що саме входить в їхні обовʼязки. Якщо це не допоможе, то варто прощатися з таким колегою.

Базікало

Ці робітники постійно розводять інтриги та розпускають плітки, а іноді навіть можуть розповісти комусь конфіденційну інформацію. Наприклад, ви готуєте до виходу щось нове, плануєте зробити гучну заяву, а всі вже знають.

Якщо у вас в колективі є така людина, то від неї потрібно лише позбавлятися, адже змінити її вже не вдасться, а покластися на неї просто неможливо.

Раніше ми розповідали про те, яких людей краще не брати на роботу та чому компанії масово відмовляються від дистанційки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.