Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Зруйнують вашу кар'єру. 5 типів людей, яких не можна брати на роботу

Такі підлеглі можуть не тільки знищити дружні стосунки у колективі, а й підставити начальника

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

До підбору людей в колектив треба підходити дуже уважно

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Неправильно підібрані співробітники можуть погіршити продуктивність команди, а й у деяких випадках зруйнувати кар'єру начальника. Є як мінімум шість типів особистостей, яких у жодному разі не варто робити власними підлеглими.

Pro Гроші розповідають, кого точно не можна брати на роботу.

1. Робот

На перший погляд це спокійний і надійний співробітник, який точно виконуватиме всі ваші вказівки і навіть погоджуватиметься на роботу у вихідні. Однак насправді не варто від нього чекати більшої віддачі, ніж прописано у трудовому договорі.

Він ніколи не полюбить робоче місце всім серцем. У той же час він зможе знайти в колективі собі подібних і обговорювати за обідом, наприклад, ліквідаційну вартість компанії. Такий співробітник може позбавити вас задоволення займатися бізнесом, зруйнувавши дружні стосунки в колективі. А разом із командою часто руйнується і бізнес.

2. Нехлюй

Цей тип співробітника складно визначити на етапі співбесіди. У перші місяці на новій роботі такий працівник створюватиме образ трудоголіка. Проте вже за місяць-другий можна побачити, що він регулярно спізнюється на 15 хвилин. А за годину після початку робочого дня стоїть на курилці чи фліртує з колегами. З обіду він повертається пізніше за всіх. А на ваші зауваження завжди знайде підходяще пояснення.

3. Підлиза

Такий тип людей не вартий довіри. Не зважаючи на постійні посмішки і солодку мову, він збирає отруту, якою готується вас вразити в потрібний момент. У колективі він може почати збирати компанію собі подібних, які ні в грош не ставлять своїх колег. Але справжнє обличчя він покаже не одразу. Одного дня, коли його ставки будуть високі, він підніметься на весь свій зріст і завдасть вам точного удару.

4. Фанат

Такий співробітник любитиме і ідеалізуватиме вас, називаючи найкращим у світі начальником. Здавалося б, з таким підлеглим проблем не повинно бути. Однак узявши його на роботу треба бути готовим до того, що ви отримаєте замість підлеглого банний лист, що прилипає до вас у невідповідний момент.

Крім того, як працівник він може виявитися абсолютно марним. Він панічно боїться образити вас або переставити місцями хоч пункт вашого плану, не кажучи вже про кому в листі. Розраховувати про те, що він готовий самостійно приймати рішення та допомагати вам у роботі не варто.

5. Майбутній начальник

Ця людина мріє колись зайняти ваше місце. І він це зробить, якщо ви вчасно не здогадаєтеся про його плани. У його голові зайняти ваше крісло – це означає, що нічого не треба робити. Він вважає, що саме це головне заняття начальника.

На співбесіді він завжди говоритиме про своє "Я". Проте бізнес – це командна гра. І таким працівникам у ньому не місце.

Раніше ми писали про те, як не стати тираном для підлеглих, і називали 10 ознак того, що ви зразковий керівник.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.