Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Нудно точно не буде: топ-10 найдивніших професій у світі

Деякі країни вигадали посади, які існують лише в них

Фото: unsplash. Колаж: Pro Гроші

У світі є досить різні професії

Фото: unsplash. Колаж: Pro Гроші

У світі налічується понад 40 000 професій. Це немала кількість. Однак є і ті, які досить незвичні та навіть дивні.

Портал Travel + Leisure обрав 10 найдивніших робіт у світі, пише work.ua.

  1. У Санта-Барбарі, Каліфорнія, в готелі Biltmore Four Seasons можна побачити сокольничого. Він влаштовує для гостей шоу з яструбом.
  2. В аеропорту Цюріха працюють мисливці, які ловлять птахів і звірів, що втекли у пасажирів.
  3. На острові Сент-Томас (Віргінські острови), в готелі Ritz-Carlton є посада кокосового інженера з техніки безпеки. Його обовʼязки залежать у тому, аби стежити, щоб кокоси, які падають, не порушили відпочинок постояльців готелю.
  4. У Гельсінкі зустрічаються водії таксі-караоке. Звичайно, що таке таксі коштує дорожче, ніж звичайне.
  5. У Мемфісі (США), в готелі Peabody можна зустріти тренера качок. Він має організувати церемоніальну ходу своїх підопічних готелем – від даху до фонтану.
  6. Японці пішли далі й вигадали посаду туристичного посла. Людина має пропагандувати свою країну, щоб залучити туди якомога більше туристів.
  7. У Парижі існує професія гід за каналізаційною системою. Про те, чим він займається, говорить сама назва посади.
  8. У компанії LEGOLAND (Карлсбад, Каліфорнія) є посада професійного збирача LEGO. З деталей знаменитого конструктора ці люди створюють інколи цілі ландшафти.
  9. У готелі Amanbagh (Раджастан, Індія) на посаді мавпника працює людина, яка відганяє приматів від туристів.
  10. У Венеції існує поліція звичаїв. Вони мають заспокоїти тих туристів, які поводять себе досить розкуто, а також просять, аби ті повернули себе у добропорядний вигляд.

Чого вам ніколи не пробачать в колективі

Раніше ми вже розповідали про те, що існують різні типи людей на роботі. Деякі навіть своєю поведінкою можуть собі заробити лише звільнення. Загалом їх декілька. Наприклад, один із них – стражданець.

Це та людина, яка постійно страждає й у будь-якій ситуації вона нещасна. Цей робітник скаржиться на все і завжди. Йому не подобаються завдання, зарплата, колір стільця у приймальні та навіть тема новорічного корпоративу.

Часто буває таке, що ці співробітники заражають своїх колег, сіють поганий настрій та зневіру. Працювати з ними часом буває просто нестерпно. Саме через таких страждальців компанії досить важко досягти поставленої мети й вирватися вперед.

Детальніше про цю тему та більше про різний тип людей на роботі ви можете дізнатися в нашому матеріалі.

Раніше сайт Pro Гроші вам вже розповідав про те, яких людей краще не брати на роботу та чому компанії масово відмовляються від дистанційки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.