Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Вища освіта не обов'язкова? Представники яких професій заробляють від 40 тисяч гривень

З'ясовували, у кого з українців висока зарплата під час війни

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Які спеціалісти заробляють від 40 тисяч

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

На середню зарплату розміром від 40 тисяч гривень у нашій країні можуть претендувати деякі щасливчики навіть без вищої освіти. Це насамперед водії-міжнародники, автомаляри, прохідники на шахтах та деякі рієлтори. Крім того, пристойну винагороду за свою службу отримують військовослужбовці.

Про це свідчать дані популярного кадрового порталу Work.ua.

Зарплата у зазначених вище спеціалістів залежить від умов праці, а в деяких випадках і від кількості робочих днів (рейсів або замовлень).

Водій-міжнародник

Водій, який завозить в Україну товари та забезпечує експортні коридори, заробляє понад 42 тисячі гривень. Крім того, роботодавці обіцяють таким спеціалістам винагороду від ста тисяч гривень.

Зарплата залежить від кількості рейсів на місяць.

Вимоги до водія: категорія С, РЄ, бажано Код 95 (сертифікат, необхідний водіям для роботи в ЄС), досвід роботи від двох років. Крім того, великою перевагою буде можливість самостійно виконувати незначний ремонт. Для виїзду водієві за кордон також потрібно буде отримати дозвіл.

Військовослужбовець

На жаль, в Україні триває повномасштабна війна, тому на фронті вкрай необхідні досвідчені бійці. Військкомати відкрили та розмістили на профільних ресурсах десятки вакансій для військовослужбовців. У середньому зарплата становить 59,3 тис. грн, проте ті українці, які виконують військові завдання на передовій, отримують близько 120 тис. грн на місяць (з урахуванням доплати у 100 тис. грн).

Які вимоги до чоловіків – вік від 27 років, відсутність медичних протипоказань, витривалість, хороша фізична підготовка.

Прохідник на шахті

У Дніпропетровській області шукають чоловіків для роботи прохідниками у шахтах. Завдання — за допомогою перфораторів та бурових установок проводити вироблення в шахті. Це одна із найскладніших спеціальностей, тут можна заробити від 42 тисяч гривень на місяць.

Крім офіційної відпустки, медичного обслуговування, високої зарплати та соцгарантій, також можна отримати можливість раніше вийти на пенсію за наявності певного стажу роботи на шахті.

Автомаляр

Спеціаліст цієї професії повинен займатися рихтуванням, підготовкою авто до фарбування, шпаклюванням, поліруванням та фарбуванням. На роботі можна отримати безплатний інструмент, навчання. Втім більше переваг для працевлаштування у фахівців, які вже мають досвід роботи. Зарплата починається від 45 тисяч гривень на місяць.

Раніше ми писали, які фахівці найбільш затребувані в Україні та яку зарплату їм пропонують. Також ми розповідали, за що роботодавець може отримати 8 років тюрми.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.