Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Найпопулярніші професії: які спеціалісти будуть затребувані в Україні протягом 10 років

Розповідаємо, які фахівці та професійні навички будуть потрібні нашій державі протягом найближчого десятиліття

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Які фахівці будуть потрібні Україні протягом 10 років

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні спостерігається поступове зниження рівня безробіття. Це спонукає ринок праці до збільшення вакансій та підвищення заробітної плати. Але хто матиме найбільше пропозицій від роботодавців? Протягом наступних 10 років в Україні найбільшим попит матимуть інженери та технічні фахівці, які зосереджені на відновленні оборонно-промислового комплексу та розвитку вітчизняних військових технологій.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на заступницю міністра економіки України Тетяну Бережну.

За її словами, в Мінекономіки вже визначили, які спеціальності та професійні навички будуть найбільш популярними в Україні протягом наступного десятиліття. Йдеться про різних технічних фахівців та інженерів.

"Ми доходимо до висновку, що найбільш затребуваними будуть інженери та технічні спеціалісти для відновлення оборонно-промислового комплексу та розвитку вітчизняних військових технологій. Нам потрібні будуть військові фахівці всіх спеціальностей", – сказала Бережна.

Також наголошується, що державі потрібні будуть військові фахівці різних спеціальностей. Особливу увагу приділять і випускникам STEM-освіти (наука, технологія, інженерія, математика).

Тетяна Бережна також додала, що буде підвищена необхідність в медичному персоналі (включаючи реабілітологів та психологів), фахівцях з енергетичної та будівельної галузі, такі як архітектори, проєктувальники та інженери.

Кого роботодавці активно шукають вже зараз

Минулого місяця, у жовтні, лідером за кількістю вакансій стала категорія "Робочі спеціальності, виробництво". Друге місце займає категорія "Сфера обслуговування", яка зазвичай якраз пропонує шукачам найбільшу кількість вакансій.

Також серед лідерів категорії "Продаж, закупівля", "Роздрібна торгівля", "Логістика, склад, ЗЕД", "Готельно-ресторанний бізнес, туризм". Замикає десятку категорій з найбільшою кількістю пропозицій роботи "Медицина, фармацевтика".

Варто додати, що у жовтні зросла кількість вакансій у категоріях "Страхування", "Охорона, безпека", "Нерухомість","Юриспруденція", "Фінанси, банк". За окремими посадами найбільше зросла кількість вакансій для військовослужбовців.

Крім того, у жовтні на ринку праці збільшилася кількість вакансій для ветеранів, пенсіонерів та людей з інвалідністю. Також виросла кількість пропозицій дистанційної роботи.

Кого роботодавці готові взяти без досвіду

Зазначається, що найбільше пропозицій щодо роботи, де від кандидатів не вимагається досвід, це сфера обслуговування, роздрібна торгівля, робочі спеціальності, виробництво, логістика, склад, ЗЕД, готельно-ресторанний бізнес і туризм.

Наголошується, що робота без досвіду складає майже третину від всіх вакансій, які роботодавці розміщують на платформі Work.ua.

Раніше ми вже писали, яких працівників в Україні вже зараз бракує найбільше. Також ми розповідали, які вакансії доступні українцям в Польщі без знання мови.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.