Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Вакансії для новачків: кого роботодавці готові взяти без досвіду

Робота без досвіду складає майже третину від всіх вакансій, які розміщують роботодавці сьогодні

Фото: pexels

Роботодавці шукають спеціалістів

Фото: pexels

Ринок праці в Україні продовжує "оживати". А тому на спеціальних сайтах зʼявляється все більше вакансій з кожним днем. Ба більше, деякі роботодавці готові брати вас навіть без досвіду. Все через брак робочої сили.

Про це пише РБК-Україна.

Влаштуватися можна і без досвіду

Станом на сьогодні в Україні зʼявляється все більше нових вакансій. Ба більше, професії в найзатребуваніших галузях здебільшого не вимагають досвіду при працевлаштуванні. PR-директор Work.ua Максим Пилипенко назвав пʼять сфер, де було найбільше пропозицій без досвіду:

  • сфера обслуговування;

  • роздрібна торгівля;

  • робочі спеціальності, виробництво;

  • логістика, склад, ЗЕД;

  • готельно-ресторанний бізнес, туризм.

За його словами, робота без досвіду складає майже третину від всіх вакансій, які роботодавці розміщують на сайті Work.ua.

А от люди, які шукають роботу здебільшого обирають віддалену. Наприклад, спеціаліст чата та адміністратор інтернет-магазину отримують у шість разів більше відгуків, ніж вакансії.

На яку роботу влаштуватися найлегше

Роботодавці шукають таких спеціалістів:

  • продавець-консультант;

  • менеджер з продажу;

  • водій;

  • комплектувальник, вантажник;

  • бармен, бариста.

Продавець-консультант

За даними Work.ua, середня зарплата продавця-консультанта по Україні становить 15 тис. грн, однак можна знайти й вакансії й з більшою зарплатнею.

Менеджер з продажу

Майже всі роботодавці пропонують навчання, проходження якого передбачає підвищення зарплати в майбутньому. Загалом середня зарплата менеджера з продажу становить 25 тис. грн по Україні. В Києві пропонують 30 тис. грн, у Дніпрі та Одесі – по 23,5 тис. грн, в Харкові – 20,5 тис. грн.

Водій

У цьому випадку досвід роботи на посаді не обов'язковий, але обов'язковим є досвід водіння авто та наявність посвідчення водія. Середні зарплати по Україні водіям пропонують на рівні 23 тис. грн.

Комплектувальник, вантажник

У ваші обовʼязки буде входити сортування та комплектація товарів на складах поштових компаній, онлайн-магазинів, виробництв. Також ви можете приймати товари, але тоді важливо мати хорошу фізичну витривалість. Середня зарплата по Україні становить 16 тис. грн, але можна знайти й кращі пропозиції.

Бармен, бариста

На цю посаду беруть без досвіду, однак на роботі вже вас будуть навчати всьому необхідному. Найчастіше оплату пропонують за зміну, а також чайові. Середня зарплата бариста становить 14,3 тис. грн по Україні.

А от, наприклад, у Києві бариста в середньому заробляє 17 тис. грн, у Львові – 15,3 тис. грн. Проте є пропозиції, де ви можете отримати більшу зарплатню.

Раніше ми також писали, яку допомогу по безробіттю отримують в Україні у 2023 році. Також ми розповідали, на які пільги можуть розраховувати українці зі статусом учасника бойових дій.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.