Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Понад 100 тисяч вакансій – кого активно шукають роботодавці в Україні

Приріст пропозицій роботи спостерігається як на заході держави, так і у прифронтових регіонах України

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Ринок праці в Україні активно пропонує громадянам вакансії

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні активізувався ринок праці. Вже котрий місяць поспіль можна спостерігати збільшення заробітної плати. Також наразі постійно зростає кількість пропозицій щодо роботи. Кількість вакансій в Україні вже три місяці поспіль перевищує 100 тисяч пропозицій.

Про це йдеться в результатах дослідження сайту Work.ua.

Які вакансії найпопулярніші

Зазначається, що у жовтні лідером за кількістю вакансій стала категорія "Робочі спеціальності, виробництво" (приріст 2% або 20 018 вакансій). У категорії "Сфера обслуговування", яка зазвичай якраз пропонує шукачам найбільшу кількість вакансій, є 19 417 пропозицій роботи (на 4% менше, ніж у вересні).

Також серед лідерів категорії "Продаж, закупівля" (+2% або 14 012 вакансій), "Роздрібна торгівля" (-1% або 12 755), "Логістика, склад, ЗЕД" (+3% або 11 265), "Готельно-ресторанний бізнес, туризм" (-7% або 10 518). Замикає десятку категорій з найбільшою кількістю пропозицій роботи "Медицина, фармацевтика", де відкрито 6 583 вакансій (-1% до вересня).

Варто додати, що у жовтні зросла кількість вакансій у категоріях "Страхування" (+7% або 205 пропозицій роботи), "Охорона, безпека", (+5% або 2 164), "Нерухомість" (+5% або 767), "Юриспруденція" (+4% або 1 245), "Фінанси, банк" (+3% або 4 300). За окремими посадами найбільше зросла кількість вакансій для військовослужбовців (+74% або 280).

Також зростає попит на таких спеціалістів:

  • майстер шиномонтажу (+23% до вересня, 163 вакансій);
  • курʼєр (+22%, 784);
  • кранівник (+17%, 120);
  • дизайнер меблів (+14%, 153);
  • медіабаєр (+14%, 217);
  • укладальник (+12%, 201);
  • офіс-менеджер (+10%, 304);
  • координатор зі збуту (+10%, 208).

У жовтні на ринку праці збільшилася кількість вакансій для ветеранів (+5%, 5 584), пенсіонерів (+2%, 3 865), людей з інвалідністю (+1%, 8 493). Також виросла кількість пропозицій дистанційної роботи (+3%, 6 562).

Кого роботодавці готові взяти без досвіду

Ми вже писали раніше, що наразі робота без досвіду складає майже третину від всіх вакансій, які розміщують роботодавці.

Галузі, де зустрічається найбільше пропозицій щодо роботи без досвіду:

  • сфера обслуговування;
  • роздрібна торгівля;
  • робочі спеціальності, виробництво;
  • логістика, склад, ЗЕД;
  • готельно-ресторанний бізнес, туризм.

Найбільше шукають продавців-консультантів, менеджерів з продажу, водіїв, комплектувальників, вантажників, барменів, бариста.

Варто додати, що люди якраз шукають роботу здебільшого віддалену. Наприклад, спеціаліст чата та адміністратор інтернет-магазину отримують у шість разів більше відгуків, ніж взагалі є пропозицій.

Раніше ми також писали, як ринок праці адаптувався під складні умови повномасштабної війни. Також ми розповідали, чому ринок праці в Україні для ветеранів обмежений.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.