Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Робота в умовах війни: які фахівці найбільш затребувані та яку зарплату пропонують

Розповідаємо, представників яких професій найбільше шукають в Україні та яку заробітну плату їм пропонують

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Які фахівці наразі найбільш затребувані в Україні

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Ринок праці в Україні зазнав суттєвих змін після початку війни, зокрема скоротилася кількість пропозицій роботи.

За допомогою кадрового порталу Work.ua розповідаємо, які фахівці наразі затребувані та яку зарплату їм пропонують.

Які вакансії пропонують

Наразі залишаються затребуваними менеджери з продажу, продавці-консультанти, бухгалтери, водії та кухарі. Також багато вакансій пропонують таким фахівцям:

  • електрослюсарям;
  • технологам кондитерського виробництва;
  • офтальмохірургам;
  • лікарям УЗД;
  • завідувачам аптек;
  • оториноларингологам.

Представникам таких професій буде нескладно знайти роботу, це пов'язано з фактичною відсутністю конкуренції. При цьому самі українці часто відгукуються на вакансії верстальників та ретушерів, а також:

  • спеціалістів чатів;
  • front-end програмістів;
  • тестувальників.

Наразі найбільшу зарплату пропонують медіабаєрам – 60 000 грн та водіям-міжнародникам – 40 000 грн. При цьому є вакансії, де українцям пропонують зарплату від 30 000 гривень, наприклад:

  • рихтувальники – 35 000 грн;
  • менеджери по роботі з супермаркетами – 32 500 грн.

Які професії точно залишаться затребуваними

У 2023 році актуальними будуть професії у сфері будівництва, логістики та проєктування. Також попит матимуть професії, пов'язані з ІТ-галуззю.

В Україні однозначно будуть затребуваними фахівці в будівельній сфері, тому що багато чого треба буде відбудовувати. Наприклад, інфраструктурні об'єкти, житло, комерційну нерухомість.

Також через проблеми з авіасполученням та морським сполученням буде попит на наземну логістику, залізничні перевезення, перевезення вантажними автомобілями.

Які фахівці будуть затребувані в Польщі у 2023 році

У січні на польських підприємствах буде менше простої фізичної роботи, це може бути пов'язано з низьким сезоном виробництва і святами. Підприємці в Польщі стикаються із постійним зростанням операційних витрат та підвищенням мінімальної заробітної плати в країні. Це має великий вплив на можливості працевлаштування нових працівників.

У 2023 році очікується збільшення кількості вакансій у провідних галузях, де працевлаштовуються українці. Зокрема збільшення вакансій відбудеться у галузі товарів масового споживання (продуктів харчування, засобів гігієни тощо) та сфері логістики. Також українцям пропонуватимуть вакансії на складах логістики та в електронній комерції. Така робота пов'язана із комплектацією та пакуванням замовлень.

Раніше ми розповідали, що суттєво зміниться у працевлаштуванні українців в Ізраїлі у 2023 році. Також ми писали, за що роботодавець може отримати 8 років тюрми.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.