Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Зарплата педагогів – скільки отримують вчителі та директори в регіонах України

Ми дізналися про те, скільки ж отримують працівники освіти по всій території країни

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українські вчителі можуть отримувати надбавки

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Зарплата педагогів залежить від їхньої кваліфікації та досвіду. Згідно з цим вони отримують певні надбавки та доплати. Однак іноді зарплата може відрізнятися навіть через регіон, де ви працюєте.

Про це пише НУШ.

Скільки отримують вчителі та директори в різних областях України

Департамент освіти Запорізької ОДА повідомив, що зарплати директора коливаються від 11,9 до 22,9 тис. грн, а вчителів – від 6,7 до 21 тис. грн.

У Миколаївській ОДА повідомили, що заробітна плата разом з податками директора школи становить близько 22,3 тис. грн на місяць, вчителя – від 6,2 тис. грн до 19,8 тис. грн.

В Одеській області директори отримують 22,3 тис. грн, а от заробітна плата вчителів доходить максимум до 17 тис. грн на місяць.

У Кіровоградській, Київській та Львівській областях директори шкіл отримують близько 13 тис. грн. Якщо ви вчитель, то будете заробляти від 7,6 тис. до 13,8 тис. грн.

На Полтавщині зарплати становлять від 6,7 тис. грн до 12,5 тис.грн.

Керівники та викладачі у Харкові отримують від 10,3 тис. грн до 18,4 тис. грн.

У Херсонській, Хмельницькій та Черкаській областях директори шкіл мають близько 16 тис.грн, а от вчителі заробляють від 7,4 тис. грн до 15 тис. грн.

У Чернівецькій області директори шкіл отримують від 11,4 тис. грн до 14,3 тис. грн. Вчителі у цьому регіоні можуть заробити від 10,3 тис. грн до 17 тис.грн.

У якому віці педагоги йдуть на пенсію

Згідно з Законом України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування", пенсія вчителям призначається за наступних умов:

  • її за віком можна отримати після досягнення пенсійного віку (від 60 до 65 років залежно від тривалості набутого страхового стажу);
  • з 2021 року пенсія призначається тим особам, які досягли віку 60 років та мають страховий стаж не менше 28 років.

Якщо ви раніше не отримували пенсію іншого виду, а за інвалідністю або за вислугою років, то ви маєте право на отримання грошової допомоги у розмірі десяти місячних пенсій за умови, що:

  • на день досягнення пенсійного віку працівник освіти працює в закладах та установах державної або комунальної форми власності на посадах, робота на яких дає право на призначення пенсії за вислугу років,
  • ви маєте страховий стаж. Для чоловіка це 35 років, для жінки – 30 років у закладах державної або комунальної форми власності на посадах, які дають право на призначення пенсії за вислугу років.

Детальніше читайте в нашому матеріалі за посиланням.

Раніше сайт Pro Гроші пояснював, хто має право на пенсію за вислугу років. Більше про пенсії, субсидії та інші соціальні виплати читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.