Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ніколи не говоріть цього! Після яких фраз вас не візьмуть на роботу

Є топ-правил, яких варто дотримуватися, якщо хочете влаштуватися на нове місце

Колаж: Pro Гроші

Важливо спілкуватися легко та невимушено

Колаж: Pro Гроші

Процес влаштування на нову роботу – завжди стрес. На співбесіді потенційний роботодавець починає вас перевіряти в перші ж хвилини. Однак нашкодити ви іноді можете самі собі, адже є перелік фраз, які ніколи не варто говорити.

Розповідаємо, чим ви можете зірвати собі співбесіду.

Ненавидить колишнього шефа

Колишній начальник був просто жахливою, жалюгідною та нікчемною особистістю, який знущався над вами та пив вашу кров. Однак майбутньому роботодавцю знати це не обов'язково. Якщо ж у вас не виходить утримати в таємниці стосунки з шефом на попередньому місці, то спробуйте спокійно пояснити новому начальнику, який стиль управління вам треба.

Нічого не знає про компанію

Коли ви влаштовуєтеся на роботу, то варто все знати про нове місце та роботодавця. Не зможете чітко відповісти про те, що ви знаєте про компанію — вважайте, що хрест на вас уже поставили. Це говорить про відсутність кар'єрної мотивації. А отже представнику компанії стане ясно, що вас цікавить лише розмір зарплати.

Задавайте питання

Якщо у вас немає питань, то це значить, що у вас немає мотивації. Навіть якщо вам до дрібниць розповіли про майбутню роботу та відповіли на всі невисловлені питання, постарайтеся швидко придумати кілька додаткових. Так ви покажете свою щиру зацікавленість майбутньою кар'єрою.

"Хотілося б поговорити з вами про відпустку"

Не запитуйте про відгули, лікарняні та відпустку досить рано. Ви можете про це уточнити, коли розмір зарплати давно з'ясований, а роботодавець уже промовив чарівну фразу: "Коли ви готові приступити до роботи?"

Не поспішайте отримати підвищення

Важливо показати себе цілеспрямованою людиною, а не те, що ви одразу хочете позбутися посади, яку навіть ще не отримали.

Думайте про те, що говорите

Легка і невимушена бесіда – це дуже добре. Однак не варто торкатися недоречних в офіційному спілкуванні тем. Тому уникайте неоднозначних питань і тем, далеких від роботи.

Не починайте знайомство зі скарг

Якщо ви відразу почнете скаржитися на все, як тільки прийдете, то вам точно вкажуть на двері. Якщо вас щось зачепило, не вступайте в суперечку. Можливо, що новий роботодавець просто перевіряє вас нас стресостійкість.

Раніше ми розповідали про те, яких людей краще не брати на роботу та чому компанії масово відмовляються від дистанційки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.