Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Були популярними в 90-х: три професії, які майже зникли в Україні

Все це повʼязано з розвитком певних галузей, а тому деякі спеціальності стали неактуальними

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Певні професії в Україні втратили попит

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Деякі професії набирають популярності сьогодні. Однак є ті, які мали попит колись, але не зараз.

Сайт Pro Гроші пише, які професії майже зникли в Україні через свою неактуальність.

Якщо говорити про професії, які були популярними в Україні в 90-х роках, але майже зникли зараз, то ChatGPT виділив три основні фахи.

Столярі та меблеві майстри. У минулому столяри та меблеві майстри були дуже популярні в Україні. Однак, з розвитком масового виробництва меблів та зміною попиту на інтер'єрні рішення, ці професії стали менш потрібними.

Шевці та взуттєві майстри. Раніше було досить багато майстрів, які ремонтували та виготовляли нові пари взуття. Однак, з поширенням дешевого масового виробництва взуття та зростанням популярності спортивного стилю все змінилося.

Майстри з ремонту годинників та ювеліри. Чимало майстрів колись виготовляли й ремонтували годинники та прикраси. Але з поширенням електронних годинників та масового виробництва дешевих прикрас, ці професії стали не такими затребуваними.

На яку роботу шукають людей зі знанням ChatGPT

Нейромережа має чималу популярність серед українців. Тому роботодавці почали шукати працівників зі знанням ChatGPT. Зокрема це можна помітити в категоріях:

  • маркетинг, реклама, PR;
  • ІТ, комп’ютери, Інтернет;
  • ЗМІ, видавництво, поліграфія;
  • продажі, закупівля;
  • управління персоналом, HR.

У середньому пропонують від 9 000 до 120 000 гривень на місяць, в залежності від посади. Наприклад, лідогенератор, або Lead Generation Manager, в обов’язки якого входить формування мотиваційних листів та ведення ділового листування за допомогою ChatGPT, може отримувати до 17 000 гривень на місяць.

Фахівцям з підбору персоналу пропонують 15 000-45 000 гривень, в залежності від обсягу роботи. Директор з маркетингу зі знанням сучасної нейромережі може отримувати 40 000-80 000 гривень. Найбільше пропонують Project-менеджерам (керівникам проєктів, які координують дії команди та відповідають за досягнення цілей) – від 80 000 до 120 000 гривень.

Детальніше читайте тут.

Чого вам ніколи не пробачать в колективі

Раніше ми вже розповідали про те, що існують різні типи людей на роботі. Деякі навіть своєю поведінкою можуть собі заробити лише звільнення. Загалом їх декілька. Наприклад, один із них – страждалець.

Саме через таких людей компанії важко досягти поставленої мети й вирватися вперед. Детальніше про різний тип людей на роботі ви можете дізнатися в нашому матеріалі.

Раніше ми розповідали про 7 ідей, як можна використовувати ChatGPT. Також ми писали, які професії будуть в топі після війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.