Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Time назвали персонами року Зеленського та Дух України – чому навчився світ в українців

Вибір персони року цього разу для журналу Time був найочевиднішим за весь час

Фото: Maxim Dondyuk for TIME. Колаж: Pro Гроші

Рішення президента залишитися в Україні здивавало весь світ

Фото: Maxim Dondyuk for TIME. Колаж: Pro Гроші

Американський журнал Time визнав персонами року президента України Володимира Зеленського та Дух України.

Про це написав журнал Time.

Журналіст, який писав матеріал, зазначив, що ніколи до цього вибір персони року не був таким очевидним.

Чому обрали Володимира Зеленського та Дух України

У виданні написали, що український президент надихнув увесь світ. Його рішення не тікати з Києва, а залишитися та збирати підтримку всього світу стало доленосним. Його інформаційна кампанія змінила геополітичний порядок.

Дух України був втілений незліченною кількістю людей всередині країни та за її межами. У матеріалі згадали Євгенія Клопотенка, який забезпечував безплатними обідами біженців у перші дні війни, шеф-кухаря Хосе Андреса, який заснував World Central Kitchen, хірурга Девіда Нотта, який приїздив до України вчити місцевих лікарів лікувати тяжкопоранених, парамедикиню Юлію Паєвську, яка лікувала поранених в Маріуполі і яку забрали в полон росіяни, журналістів, які весь цей час не дозволяли світові забути про Україну.

Обкладинка журналу Time

Зеленський був зосереджений на тому, щоб іноземці не спускали очей з України. Колишній шоумен розуміє, що увага – найцінніша валюта у світі. Йому вдалося зробити так, щоб Україна перебувала весь час у центрі уваги завдяки ретельно продуманому образу, своїй різкості, прямолінійності та іноді саркастичності.

В епоху глобалізації та цифрових технологій президент України провів успішну інформаційну кампанію. Настільки успішну, що політичні лідери та інфлюенсери були змушені звернути увагу на Україну та зайняти певну позицію.

Ця історія про те, що доленосні події на світовій арені формуються талантами, пріоритетами, страхами та недоліками окремих людей.

"Я за нього не голосувала. Але ми зобов’язані йому тим фактом, що ми вижили", – каже членкиня опозиційної партії "Батьківщина" Альона Шкрум.

Time підсумовує, що Володимир Зеленський довів, що мужність може бути такою ж заразною, як і страх. Він спонукав людей і нації об'єднатися на захист свободи, демократії та світу. За це Зеленській і Дух України стали персонами 2022 року.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Financial Times також визнали Зеленського персоною року. Також ми розповідали про найімовірніші сценарії блекауту.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.