Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Всі АЕС відновили роботу – коли світло знову відключатимуть по графіках

Атомні електростанції невдовзі вийдуть на свою нормальну планову потужність

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Україна повернеться до відключень світла по графікам

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Вже найближчими днями Україна зможе повернутися до планових графіків відключення світла.

Про це заявив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

За його словами, найскладніший етап після цієї атаки наша енергосистема вже пройшла.

"Всі області заживлені, енергосистема знову з’єднана з енергосистемою Євросоюзу. Всі три атомні станції, що розташовані на неокупованій території, працюють. Через 1-2 дні вони вийдуть на свою нормальну планову потужність, і ми очікуємо, що можна вже буде перевести наших споживачів замість аварійних на планові графіки", – заявив Кудрицький.

За якими графіками відключають світло в Києві

Станом на ранок 25 листопада, у столиці не діють графіки відключення світла, натомість застосовані екстрені відключення. Постачальник електроенергії у Києві Yasno пояснив, що раніше опубліковані графіки поки що не працюють.

"У Києві за вказівками НЕК Укренерго застосовано екстрені відключення. Графіки відключень тимчасово не працюють, доки ситуація не буде стабілізована", – йдеться у повідомленні.

За даними КМВА, станом на ранок 25 листопада, 50% житлового фонду міста працює в режимі аварійного відключення електроенергії. Протягом дня у Києві енергетики будуть підключати усіх споживачів почергово на три години.

АЕС відновили роботу після зупинки

Після ракетної атаки РФ 23 листопада всі АЕС на підконтрольній території України аварійно зупинилися. Це призвело до блекауту у багатьох областях країни.

Станом на 19:00 24 листопада, в Укренерго повідомили, що виробники електроенергії забезпечили близько 50% потреб споживання в країні. Вже працює значна частина теплоелектростанцій та гідроелектростанцій, а також поступово набирають потужність всі атомні станції, за винятком окупованої Запорізької АЕС.

Атомні електростанції забезпечували половину виробництва електроенергії країни. Але АЕС після вимушеної зупинки повертаються в робочий режим повільно. Це технологічна необхідність.

Раніше ми писали про те, яка ситуація в Києві після блекауту та що відбувається з тепло- та електропостачанням. Також ми повідомляли, що Зеленський розповів про ситуацію з електроенергією та назвав області, де ситуація найскладніша.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.