Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Укренерго знову запровадили екстрені відключення 7 листопада: хто буде без світла

Після ворожих атак на енергосистему країни в деяких регіонах майже щодня застосовують екстрені відключення світла

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні знову застосовують екстрені відключення світла

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні енергомережа досі не може повністю стабілізувати роботу після російських обстрілів, тому 7 листопада знову очікуються екстрені відключення світла у Києві та деяких областях України.

Про це повідомляє пресслужба Укренерго.

Де не буде світла

Для того щоб уникнути перенавантаження на електромережі, 7 листопада запроваджені екстрені відключення світла. З 6:00 до кінця доби графіки відключення будуть застосовані в таких регіонах країни:

  • м. Київ, Київська область;
  • Чернігівська область;
  • Черкаська область;
  • Житомирська область;
  • Сумська область;
  • Харківська область;
  • Полтавська область.

При екстрених аварійних відключеннях електроенергії світло може зникати раніше, ніж зазначено за графіком, а обмеження споживання тривати довше. Наразі енергетики роблять все можливе, щоб зменшити кількість і тривалість відключень.

В Укренерго ще раз звернулись до українців з проханням економно споживати електроенергію, це допоможе втримати баланс в енергосистемі та не допустити аварійних пошкоджень електромереж через перенавантаження.

Хаотичні відключення світла

В деяких новобудовах відключення електроенергії відбувається не за графіками та більше ніж на 4 години. Такі будинки називають "специфічними", за документами ці будівлі досі оформлені, як будмайданчики.

Через те, що вони є промоб'єктами, графік відключень електроенергії застосовують більш жорстокий. Під час будівництва об'єкт підключають до електромережі як будмайданчик, якщо після завершення будівництва споруду не перевести на постійну схему живлення, мешканці цієї новобудови отримуватимуть електроенергію за значно вищим тарифом.

Щоб цього уникнути, забудовникам необхідно звернутись до ДТЕКу та до YASNO, щоб зареєструвати вже заселений будинок. Тільки тоді жителі зможуть платити за світло за звичайним тарифом, а фахівці з електропостачання зможуть отримати інформацію про необхідні обсяги електроенергії для будинку та внесуть його у графіки.

Раніше ми розповідали, чому в одному будинку світло відключають не всім. Також ми писали про повний блекаут та евакуацію з Києва. Більше про відключення світла читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.