Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У звільнених містах Харківщини почали відновлювати електропостачання

Рятувальники розмінували критичну інфраструктуру міста, щоб енергетики відремонтували електромережі

Колаж: Pro Гроші

Світло зʼявилося у 77% будинках

Колаж: Pro Гроші

У Харківській області звільнені від російської армії населені пункти почали повертатися до нормального життя, адже там відновлюють комунікації. Наприклад, у Балаклії для 11 тисяч городян відновили електропостачання.

Про це в Telegram повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Світло зʼявилося у 77% будинках міста, а це дозволить повернути і водопостачання в помешкання людей. Також відновлено електропостачання міської лікарні, центральної котельні, трьох шкіл, поліклініки, очисних споруд та водозабірної інфраструктури.

"У домівки більшості мешканців Балаклії повернулася можливість забезпечити свої найнеобхідніші потреби. Завдяки відновленню електропостачання можливий запуск водопостачання, запрацюють банківські установи тощо. Найближчим часом відновлять роботу і великі торговельні мережі", – повідомив глава ОВА.

Рятувальники розмінували критичну інфраструктуру міста, а це дозволило аварійним бригадам енергетиків розпочати ремонт електромереж.

На яку суму окупанти завдали збитків у Харківській області

Раніше ми писали, що фахівці Державної екологічної інспекції перевірили Чугуївський та Ізюмський райони в Харківській області. Саме ці райони були під окупацією з початку повномасштабного вторгнення і зазнали найбільших руйнувань.

Російська армія завдала шкоди в Харківській області на загальну суму понад 78,5 млрд гривень.

"Відповідно до отриманих цифр, левова частка збитків припадає на земельні ресурси нашої держави, що постраждали через засмічення земель та забруднення ґрунтів", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, яким буде опалювальний сезон на Луганщині. Адже зиму зможуть пережити не всі. Також більше про відновлення міст після деокупації читайте у нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.