Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У Києві можливі відключення світла 23 листопада: в чому причина

Мешканців столиці попередили, що можливі аварії в енергомережах можуть спричинити відключення світла

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Через негоду у Києві можуть вимкнути світло

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Мешканцям Києва варто підготуватися до можливих відключень світла у четвер, 23 листопада. Негода в столиці може призвести до виникнення аварій в енергомережах.

Про це повідомляє пресслужба ДТЕК Київські електромережі.

кладні погодні умови можуть призвести до падіння дерев та обриву проводів. Будьте обережні, не нехтуйте правилами безпеки та не наближайтесь до ліній електропередачі", – попередили у ДТЕК.

Оскільки в столиці очікуються мокрий сніг з переходом в дощ та сильні пориви вітру, не виключено, що через це постраждають електромережі міста та киянам доведеться певний час бути без світла.

Українців знову закликають економити електроенергію

В Укренерго звернулися до споживачів із проханням ощадливо споживати електроенергію протягом доби, не вмикати одночасно потужні електропристрої, вимикати світло в порожніх приміщеннях тощо.

Це пов'язано насамперед з тим, що через зменшення середньої добової температури на вулиці зростає навантаження на енергосистему країни, внаслідок чого спостерігається дефіцит. Наразі він гостро відчувається у вечірні години, коли споживання електроенергії значно зростає.

В які години українцям потрібно економити світло

Як правило, піковими годинами споживання електроенергії вважається ранок та вечір після 19:00, коли люди одночасно вмикають якнайбільше приладів. Проте, взимку вечоріє швидше й українці раніше вмикають освітлення, тому пікові години дещо змістилися.

Тепер максимально економити електроенергію потрібно з 17:00 до 19:00, а щодо денного часу, то в цей проміжок потрібно ощадливо користуватися приладами, аби ще більше не навантажувати енергосистему.

Також через падіння температури на вулиці українці почали активніше вмикати опалення та обігрів, що є причиною зростання попиту на електроенергію. Щоб повноцінно його задовольнити, потрібно під’єднати до загальної мережі ще один атомний блок та кілька блоків теплоелектростанцій.

Раніше ми розповідали, які регіони вже незабаром відчують проблеми зі світлом. Також ми писали, як в Україні захистили енергооб'єкти. Більше про відключення світла під час війни читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.