Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У Києві й п'яти областях екстрено вимкнули світло: що відбувається

Енергетики продовжують ремонтувати об’єкти генерації та електромережі, що були пошкоджені внаслідок дев'яти масованих ворожих атак

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

У Києві та ще низці регіонів України запровадили аварійні відключення світла через суттєвий дефіцит потужностей в енергосистемі.

Про це повідомляє пресслужба Укренерго.

Також існують обмеження у системі передачі електроенергії, адже російські окупанти у ході масованих атак пошкодили магістральні мережі. Зазначаться, що через перевищення лімітів споживання введені аварійні відключення світла в областях:

  • Дніпропетровській;
  • Запорізькій;
  • Харківській;
  • Львівській;
  • Київській;
  • у місті Київ.

"На об’єктах генерації та електромережах, пошкоджених внаслідок вже дев'яти масованих російських атак, тривають ремонтні роботи. Через масштабність та складність пошкоджень відновлення обладнання та функціонування низки ключових об’єктів вимагає значного часу", — зазначають в Укренерго.

Водночас енергетики попереджають українців про ймовірно нові атаки ворога та наголошують, що готові до будь-яких сценаріїв та за будь-яких умов відновлювати роботу енергосистеми.

Світло на Різдво

Раніше ми вже писали, що 25 грудня постачання електроенергії відновили в усіх районах столиці. В енергокомпанії Директор з комунікацій компанії СКМ Наталія Ємченко зазначала, що можливо, райони не будуть заживлені на всі 100%, однак у сучасних умовах електроенергії киянам мало б вистачити.

Крім того, вона зазначила, енергетики зробили абсолютно неможливе, практично диво для того, щоб Різдво кияни змогли відзначити зі світлом.

Генератори з Японії

Тим часом Україна вже отримала 25 генераторів від японського уряду. Техніку використовуватимуть у сильні морози.

"З 20 по 22 грудня в Україну прибули 25 генераторів, наданих урядом Японії. Їх планують використовувати для забезпечення опаленням та водою у сильні морози", — йдеться в повідомленні посольства Японії в Україні у Twitter.

Загалом Японія передасть Україні 242 генератори, а також трансформатори, роз'єднувачі та інше обладнання для відновлення зруйнованих електромереж.

Раніше ми розповідали, чи скасують комендантську годину на Новий рік. Також ми писали, якими можуть бути останні дні 2022 року для українців.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.