Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Як працюватиме Укрзалізниця у разі блекауту? У компанії повідомили, до чого готуватися

Розповідаємо, що зміниться для пасажирів у разі довготривалого блекауту

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Як працюватиме УЗ у разі довготривалого відключення світла

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

У разі тривалих відключень електроенергії Укрзалізниця продовжить працювати.

Про це повідомила речниця пасажирського напрямку Укрзалізниці Анастасія Золотарьова в ефірі телемарафону.

Як працюватиме Укрзалізниця

На випадок довготривалих відключень електроенергії компанія підготувала генератори для вокзалів та резервує потяги додатковими тепловозами.

Речниця зазначила, що Укрзалізниця планує всі ключові напрямки в Україні забезпечити пасажирським, залізничним сполученням. Можливо, рейси будуть здійснюватися не з тією частотою, як зараз.

Наразі розпочато процес забезпечення вокзалів генераторами. Усі найбільші вокзали в країні вже мають резервне живлення. Тобто, у разі блекауту пасажири на вокзалах зможуть отримувати усю необхідну допомогу. Купувати квитки українці зможуть у касах та у вагонах потягів.

Укрзалізниця запустила продаж квитків на новий рейс

Компанія оголосила про запуск рейсу, який сполучить західну, північно-західну Україну, а також Київ і Дніпро. Таке сполучення не функціонувало пів року.

З 2 грудня можна замовити квиток на рейс № 131/132 сполученням Львів – Дніпро. Потяг вирушатиме зі Львова по парних числах та курсуватиме через станції у Червонограді, Ковелі, Сарнах, Житомирі тощо. Час відправлення – 18:08. Пасажири прибуватимуть до Києва о 9:28.

Першу поїздку здійснять вже 10 грудня. У зворотному напрямку рейс курсуватиме також через день, тільки по парних числах. З 12 грудня пасажири відправлятимуться з Дніпра о 7:20 ранку. У Києві потяг зупинятиметься о 16 годині, після чого вирушатиме до Житомира, а потім – через Північне Полісся до Львова, куди прибуватиме о 6:55 ранку.

Щоб забронювати білет, а потім викупити його в касі, потрібно на сайті чи в додатку знайти потрібний рейс, обрати час відправлення та місце призначення, натиснути на опцію "Зарезервувати" й оплатити послугу протягом 25 хвилин. Після цього ви отримаєте 14-значний код, який варто надати в касі Укрзалізниці, щоб забрати куплений квиток.

Раніше ми писали, що Укрзалізниця відновила ще один потяг. Також ми писали, що компанія запустила новий рейс.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.