Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Чи вплине атака РФ на енергосистему України та енергосистеми країн-сусідів

Росія наносить масштабні ракетні удари по об‘єктах енергетики. Сьогоднішній обстріл енергосистеми став наймасовішим з початку війни

Фото: Unsplash, ДТЕК, Укренерго. Колаж: Pro Гроші

Ворог влучає по всій українській енергосистемі

Фото: Unsplash, ДТЕК, Укренерго. Колаж: Pro Гроші

Масована ракетна атака Російської Федерації може вплинути й на енергосистеми деяких сусідніх країн.

Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

"Ця атака може мати вплив не тільки на енергосистему України, але й на енергосистеми деяких наших сусідів", – написав очільник Міненерго.

Він зазначив, що цей обстріл енергосистеми став наймасованішим з початку війни.

Ворог влучає по всій українській енергосистемі – як по об‘єктах генерації, так і по системі передачі електроенергії. У всіх областях запровадили аварійні відключення.

"Після поразок на військовій і міжнародній аренах ворог здійснює чергову спробу терористичного реваншу і намагається нанести максимальної шкоди нашій енергосистемі напередодні зими", – наголосив Галущенко.

Міністр закликав українців поставитись з розумінням до критичної ситуації з енергопостачанням, зберігати спокій і довіряти енергетикам і ЗСУ.

В Укренерго назвали регіони, де ситуація найскладніша

Під час нової масштабної ракетної атаки пошкоджені об’єкти енергетичної інфраструктури, "прильоти" зафіксовані в усіх регіонах країни.

Наразі енергетики не можуть встановити масштаби пошкоджень, адже атака ще триває.

"Рашисти знову намагаються вимкнути світло в країні. Під час нової масштабної ракетної атаки пошкоджені об’єкти енергетичної інфраструктури. Атака ще триває, ми не можемо поки що назвати повні масштаби пошкоджень, є "прильоти" в нашу інфраструктуру в усіх регіонах країни", – повідомили в Укренерго.

Водночас, найскладніша ситуація в північних та центральних областях.

Затримка потягів Укрзалізниці

У зв'язку з масованими ракетними ударами Росії на інфраструктуру України, деякі пасажирські поїзди прямуватимуть із затримкою.

Залізниця підготувала резервні тепловози для рейсів, на які може вплинути відсутність електроенергії, уточнили в компанії.

Пасажири, які прибуватимуть на залізничні вокзали після початку комендантської години, зможуть безкоштовно залишитись на ніч на вокзалах.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.