Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Світла не буде взагалі? Українцям пояснили, до чого готуватися найближчим часом

По всій території України будуть здійснювати відключення електроенергії

Фото: Getty Images. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть приготуватися до хорошого сценарію відключень світла

Фото: Getty Images. Колаж: Pro Гроші

Хороші прогнози стосовно відключень електроенергії озвучили в енергетичній компанії YASNO. Оскільки ситуація в енергетичній сфері значно покращилася, ймовірно, що найближчим часом киянам зможуть обмежувати світло лише раз на добу. Або ж зменшать час відсутності електроенергії.

Про це заявив виконавчий директор YASNO Сергій Коваленко у Facebook.

До чого готуватися українцям

Фахівці працюють за межами своїх можливостей, щоб якнайшвидше повернути енергосистему України до оптимального стану та покращити ситуацію з періодичними аварійними відключеннями. Завдяки комплексній діяльності, спрямованій на відновлення мережі, вдалося домогтися значного результату – протягом 19 листопада у Києві не було екстрених відключень, а лише стабілізаційні – за графіком, плюс обмеження становило всього 166 МВт.

Ця позитивна тенденція говорить про те, що невдовзі мешканці столиці зможуть спокійно видихнути і відпочити від гойдалок зі світлом, адже, за прогнозами Сергія Коваленка, "відключати можуть лише один раз на день замість двох-трьох або на меншу кількість годин". Звісно, це зможуть втілити у життя лише за умови, що російські окупанти не пошкодять заново енергомережу.

Яке завдання стоїть перед ДТЕК

У свою чергу виконавчий директор ДТЕК "Київські електромережі" Дмитро Сахарук в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів журналістам і глядачам, яке першочергове завдання наразі стоїть перед компанією.

"Швидше за все, планові відключення будуть. Наше завдання – зменшити ці планові відключення, щоб вони були не чотири-шість годин, а дві чи одну. Або взагалі в якісь дні не було – на вихідних чи вночі. Над цим зараз працюємо", – сказав Сахарук.

Голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький уточнив, що навіть при подальших ракетних обстрілах будуть проводитися ремонтні роботи, незважаючи на їхню складність. Звісно, потрібно бути готовими до екстрених випадків, коли відбуватимуться перерви в енергопостачанні, але споживачі повинні знати, що в цей час десь на підстанції професіонали своєї справи вже працюють над відновленням.

Де не буде світла 20 листопада

Пресслужба "Укренерго" на сторінці в Telegram надала щоденну інформацію стосовно запланованих обмежень в електропостачанні. 20 листопада по всій території України будуть здійснювати лише планові відключення, додатково екстрених обмежень не передбачено. Періоди відсутності світла по адресах можна дізнатися на сайтах обленерго:

Раніше сайт Pro Гроші писав, що в ДТЕК оцінили ймовірність найгіршого сценарію. Також ми повідомляли, що в Україні частина продуктів стала небезпечною, і розповідали, що не варто купувати без світла.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.