Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Пошкоджену ТЕЦ у Харкові намагаються відремонтувати: чи буде взимку тепло

Через ворожі обстріли російської армії була зруйнована будівля котлотурбінного цеху та енергетичне обладнання

Колаж: Pro Гроші

ТЕЦ-3 пошкоджена

Колаж: Pro Гроші

В Україні виділили з резервного фонду державного бюджету 70 млн грн. Все для того, аби відбудувати ТЕЦ-3 комунального підприємства "Харківські теплові мережі". Вона була пошкоджена через ворожі обстріли російської армії.

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад і територій.

"Таке рішення дасть можливість відновити теплопостачання для містян та забезпечити своєчасний початок та стале проходження майбутнього опалювального періоду", – зазначив міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Через ворожі обстріли була зруйнована будівля котлотурбінного цеху та енергетичне обладнання, пошкоджені парові котли, виведено з ладу електричне обладнання трансформаторної підстанції.

Наразі для відбудови об’єкта вже розробили план ремонтно-відновлювальних робіт.

На яку суму окупанти завдали збитків у Харківській області

Раніше ми писали, що фахівці Державної екологічної інспекції перевірили Чугуївський та Ізюмський райони в Харківській області. Саме ці райони були під окупацією з початку повномасштабного вторгнення і зазнали найбільших руйнувань.

Російська армія завдала шкоди в Харківській області на загальну суму понад 78,5 млрд гривень.

"Відповідно до отриманих цифр, левова частка збитків припадає на земельні ресурси нашої держави, що постраждали через засмічення земель та забруднення ґрунтів", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, яким буде опалювальний сезон на Луганщині. Адже зиму зможуть пережити не всі. Також більше про відновлення міст після деокупації читайте у нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.