Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Підрив Каховської ГЕС: Київводоканал зробив заяву щодо водопостачання у столиці

Російські окупанти вночі підірвали дамбу Каховської ГЕС, що може позначитися на водопостачанні

Фото: Каховська ГЕС, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Вибух на Каховській ГЕС не призведе до відсутності води в Києві

Фото: Каховська ГЕС, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Ситуація з підривом дамби Каховської ГЕС і спуском води з Каховського водосховища дедалі загострюється. Деякі населені пункти підтоплені, фіксують проблеми з постачанням прісної води. Українці схвильовані потенційними проблемами для Києва в питанні водопостачання.

Актуальну інформацію про ситуацію в Києві дали представники Київводоканалу.

Як повідомила пресслужба компанії, мешканцям столиці не варто хвилюватися за відсутність чи перебої з постачанням води. Техногенна катастрофа, що сталася на Каховській ГЕС, ніяк не вплине на стабільність роботи гідротехнічних споруд у Києві. Тож пісна вода поступатиме в оселі українців у штатному режимі.

"Ситуація з підривом дамби не позначиться на водопостачанні Києва. У столиці все стабільно, гідротехнічні споруди працюють у штатному режимі, жодних перебоїв у роботі обладнання немає. Київ продовжує забезпечуватись водою безперебійно і в повному обсязі", – зауважили в Київводоканалі.

Мер Віталій Кличко також звернувся до столичної громади та поспішив заспокоїти людей, процитувавши заяву представників компанії. Він запевнив, що хвилюватися не варто, закуповувати пляшки з водою також немає потреби.

Що стосується електроенергії, то перебоїв зі світлом не буде. За словами генерального директора Укргідроенерго Ігоря Сироти, Каховська ГЕС не працювала в загальній системі, відключення відбулося ще в жовтні минулого року. Отже підрив ніяк не відобразиться на наявності електрики в оселях.

Що сталося з дамбою Каховської ГЕС

6 червня о 03:10 російські окупанти пошкодили дамбу. Вибух спровокував неконтрольоване скидання води зі сховища. Як наслідок – владі довелося оголосити масову екстрену евакуацію населення, адже катастрофа загрожує затопленню понад 80 населених пунктів.

Зокрема співробітники поліції та рятувальники виконуватимуть роботи на правобережній частині, також частково евакуюватимуть населення Херсона та острова Корабел.

Традиційно Кремль звинувачує Україну в підриві гідроелектростанції, називаючи подію диверсією Києва. Дмитро Пєсков зазначив, що головною ціллю було позбавити води окупований півострів Крим, оскільки подача до Північно-Кримського каналу скорочується.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Київтеплоенерго пропонує сплачувати борг частинами. Також ми повідомляли, скільки українці платитимуть за кубометр газу в червні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.