Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Не газом єдиним? У Росії вигадали, як ще можна тероризувати світ

В українській розвідці зазначають, що в Росії тривають "перегони озброєнь" між впливовими політичними гравцями країни-агресора

Фото: Google, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Росії дозволили Газпрому створити власну військову організацію

Фото: Google, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Росії незабаром може з'явитися нова військова компанія. Річ у тім, що російська компанія "Газпром нафта" планує створити свою власну організацію.

Про це йдеться у повідомленні Головного управління розвідки Міноборони України.

За попередніми даними, керівник уряду РФ Михайло Мішустін вже поставив свій підпис під розпорядженням щодо заснування "приватної охоронної організації".

Українські розвідники зазначають, що згідно з законом "Про безпеку об'єктів паливно-енергетичного комплексу", в Росії підприємства цієї галузі можуть формувати власні охоронні організації.

Отже, розмір статутного капіталу організації може бути щонайменше 50%. "Газпром" матиме частку 70% статутного капіталу. Решта 30% — приватна охоронна організація "СТАФ-центр".

"Таким чином у РФ тривають "перегони озброєнь" серед основних політичних гравців, які активно створюють приватні армії за прикладом ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина", — підкреслюють в українській розвідці.

Росія продовжує втрачати доходи

Поки в Росії точиться політична боротьба, країна через війну проти України та міжнародні санкції продовжує втрачати свої колись мільярдні заробітки від нафти й газу. Так, у січні 2023 року щомісячні доходи бюджету РФ скоротилися до найнижчого рівня з серпня 2020.

Втім, у лютому Росія розраховує збільшити експорт дизельного пального, щоб впоратися з ембарго ЄС, обмеженням цін та нестачею танкерів.

Водночас у Мінфіні США пояснили, що світові енергетичні ринки залишаються добре забезпеченими, а публічні звіти вказують на те, що імпортери нафти, такі як Китай та Індія, використовували цінову стелю, щоб "укласти вигідні угоди" на російську нафту.

Раніше ми розповідали, коли світ повністю відмовиться від російських енергоресурсів. Також ми писали, як Росія наживається за рахунок свого газу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.