Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

РФ знову влаштувала масовані ракетні атаки: наслідки ударів по Україні

Сьогодні ракетні удари знову були завдані по великим містам України, зокрема Львову та Харкову

Колаж: Pro Гроші

Які об'єкти атакувала Росія

Колаж: Pro Гроші

Російська Федерація сьогодні, 11 жовтня, продовжила масовані обстріли по території України, а повітряна тривога так само тривала понад 5 годин.

Ворожі ракети знову пошкодили інфраструктуру та енергооб'єкти України. Розповідаємо детальніше про наслідки російської атаки.

Удари по Львову

Сьогодні Львів знову опинився під ударами окупантів. Про вибухи у місті стало відомо близько 12 дня, одразу ж почалися проблеми з електрикою.

За словами мера міста Андрія Садового, ракетний удар був по об’єкту критичної інфраструктури, внаслідок чого 30% Львова тимчасово залишилась без електроенергії. Також перебої були з водопостачанням у Сихівському та Франківському районах міста.

Також Садовий попередив про можливі проблеми з водопостачанням.

Мер міста під час брифінгу заявив, що за 10 та 11 жовтня Росія атакувала енергетичну інфраструктуру Львова та повністю знищили 4 підстанції.

Загалом відомо, що є 3 влучання, є збиті ракети; уражено 4 станції, 2 з них повторно, і від станцій нічого не лишилось. Живлення відновлене завдяки важкій роботі комунальників.

Удари по Запоріжжю

Автоцентр ТОВ "Інтеравто Плюс", який виступає офіційним дилером Škoda у Запоріжжі та області, зруйнований внаслідок обстрілу російськими окупаційними військами.

"Російські терористи вдарили вночі по Запоріжжю черговим масованим ракетним ударом. З якоїсь причини автоцентр Škoda став однією з цих цілей", − написав заступник міністра закордонних справ України Євген Перебийніс.

За даними МВС, у Запоріжжі на місці влучення двох ракет С-300 загинула одна людина, також виникла пожежа на площі 100 кв. м, її ліквідували.

У Нацполіції додали, що за сьогодні російські війська випустили понад 10 ракет по різних районах Запоріжжя.

Атаки на Вінниччині

Російські окупанти вранці пошкодили обладнання Ладижинської ТЕС, що у Вінницькій області.

"Вранці російські терористичні війська дронами-камікадзе здійснили обстріл Ладижинської ТЕС. Пошкоджено енергетичне обладнання станції. На щастя, обійшлося без жертв",повідомили у пресслужбі ДТЕК.

Через кілька годин Ладижинська ТЕС зазнала повторного удару російських військ. Це відбулося у той момент, коли на місці працювали рятувальники. За попередньою інформацією, постраждало 6 людей.

Удари по Дніпропетровщині

Російські окупанти також знову ударили по об’єктах життєзабезпечення, зокрема, поцілили ракетами по енергетичній інфраструктурі у Павлоградському та Кам’янському районах. Є серйозні руйнування. Багато населених пунктів залишилися без світла.

"В області запроваджується режим тотальної економії електроенергії, щоб могли працювати лікарні, транспорт та інша важлива соціальна інфраструктура. Прошу усіх заощаджувати електрику", − написав глава Дніпропетровської ОВА.

Удари по Полтавщині

Гірничорудна компанія Ferrexpo тимчасово зупинила виробництво на своїх підприємствах у Полтавській області через пошкодження державної електроенергетичної інфраструктури після російських обстрілів 10 жовтня.

Наразі на гірничо-збагачувальному комбінаті використовують електрику для підтримки роботи критично важливого обладнання. Зараз інженери оцінюють масштаб завданої шкоди та визначаються із часовим проміжком простою через необхідні ремонтні роботи.

Нагадаємо, протягом минулої доби, 10 жовтня, зафіксували запуск 83 ракет різного типу та з різних місць, 43 з них збили українські сили ППО, інші влучили в об'єкти інфраструктури та житлові квартали в різних містах країни, спричинивши багато руйнувань.

Pro Гроші детально розповідав про наслідки ракетних ударів по Україні за минулу добу.

Також ми писали про те, де у Києві за потреби можуть вимкнути світло.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.