Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Газу точно вистачить? У Нафтогазі пояснили, скільки ресурсу вдалося накопичити

Розповідаємо, чи вистачить Україні газу, аби безперешкодно пройти опалювальний сезон

Фото: УНІАН

Компанія готова до різних сценаріїв проходження опалювального сезону

Фото: УНІАН

Україна має можливість пройти цей опалювальний сезон без імпорту газу. Все через те, що у підземних сховищах нашої країни наразі зберігається 16 млрд кубометрів природного газу.

Про це повідомив голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов в ефірі марафону "Єдині новини".

"Цьогоріч видобуток газу зріс на 7%. Крім того, споживання "блакитного палива" після початку повномасштабного вторгнення зменшилося. Поєднання цих факторів дозволяє пройти опалювальний сезон без імпорту газу", – зазначив Чернишов.

Також голова Нафтогазу пояснив, що компанія вже завершила етап підготовки захисту своїх об'єктів інфраструктури від російських ракетних атак.

В яких регіонах можуть виникнути проблеми з постачанням газу

За словами заступниці міністра енергетики Світлани Гринчук, найскладнішою ситуація залишається у прифронтових регіонах, адже там практично кожного дня продовжуються обстріли.

Так, найбільше постраждала Херсонська область та місто Херсон, адже після підриву Каховської ГЕС, було втрачено можливість під'єднати до електрики 1,5 тисячі споживачів. Також, попри постійні спроби відновити об'єкти енергетики, ворог здійснює повторні удари.

Чи буде в Україні газовий блекаут

Як пояснив голова Нафтогазу, росіяни й надалі намагатимуться позбавити українців базових послуг, тому компанія готується до різних сценаріїв даної події та проводить комплексний захист своїх об'єктів.

Поки що в Україні є достатня кількість блакитного палива, а це означає, що нестачу газу громадяни не відчують під час цього опалювального сезону.

Як українцям платити менше за газ

Клієнти Нафтогазу можуть отримати дисконт в розмірі 1% на оплату комунальних послуг. Але для того, щоб її отримати, споживачам потрібно вчасно сплачувати за блакитне паливо.

На таку знижку можуть розраховувати клієнти, які сплачують за спожитий газ до 15 числа кожного місяця за допомогою сервісу компанії. Дисконт складатиме 1% від суми й нараховуватиметься автоматично наступного розрахункового місяця.

Раніше ми розповідали, чи повертатиме Нафтогаз переплату клієнтам. Також ми писали, чому у Європі готуються до газової кризи.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.