Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Де знайти прихисток під час блекауту: інтерактивна мапа Пунктів Незламності

У разі зникнення світла українці можуть піти до облаштованого електроенергією і зв’язком місця

Фото: Hromadske, Dev. Колаж: Pro Гроші

Пункти Незламності функціонують по всій Україні

Фото: Hromadske, Dev. Колаж: Pro Гроші

В Україні періодично відбуваються аварійні та планові відключення електроенергії. Через масовані ракетні обстріли російських окупантів немає впевненості, що світло і зв'язок будуть наявні постійно. Для розв'язання цієї проблеми в Україні відкрили Пункти Незламності.

Їх можна знайти за допомогою інтерактивної мапи на офіційному сайті.

Пункт Незламності – це місце, яке у випадку блекауту цілодобово та безплатно приймає людей і надає можливість зігрітися, випити гарячі напої, підзарядити гаджети, відпочити, скористатися інтернетом чи аптечкою. Їх зводять органи місцевої влади, які несуть відповідальність за повне забезпечення Пунктів електроенергією навіть у випадку, коли вона відсутня по всій Україні.

"У разі тривалого аварійного відключення Пункти Незламності стануть острівцями безпеки, стабільності, тепла та нашої єдності, які функціонуватимуть цілодобово і безплатно для тимчасового перебування. Комплектування та функціонування здійснюється з урахуванням наявного ресурсу органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування", – йдеться на офіційному сайті.

Рекомендується заздалегідь дізнатися за допомогою інтерактивної мапи, де найближчі Пункти Незламності поблизу вашого дому. Запишіть адреси у мобільний телефон чи на окремий лист паперу, щоб у разі необхідності (коли відсутній інтернет) одразу обрати потрібне місце.

Зауважимо, що на мапі ви можете знайти умовні позначки двох кольорів – жовтого та синього. Жовтим кольором позначені ПН, де українці отримують повний перелік вищевказаних послуг. Сині позначки – це Пункти Незламності відповідального бізнесу, тобто місця, де є можливість лише безплатно підзарядити гаджети. Зважайте на це при виборі потрібної адреси.

Росіяни вкотре здійснили ракетний обстріл України

5 грудня російські окупанти знову здійснили масовану ракетну атаку по території держави. Повідомляється про вибухи у різних областях України. В результаті потрапляння в об'єкти енергетичної інфраструктури з’явилися проблеми з електропостачанням у кількох областях, зокрема Житомирській, Одеський, Миколаївській тощо.

Сумська область повністю знеструмлена. Аварійне екстрене відключення застосували, щоб запобігти порушенням у роботі об'єднаної енергетичної системи України. До того, спостерігаються значні стрибки напруги у Молдові – Кишиневі й Тирасполі.

На жаль, ракетний удар забрав життя двох людей у Запорізькій області, ще двоє українців поранені. Вибухи лунають не лише в центрі України, але й на заході, південному заході та півдні держави.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що генератори рятують бізнес та одночасно притягують штрафи. Також ми повідомляли, що росіяни знову масово атакують Україну, та розповідали, які наслідки ударів 5 грудня.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.