Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Чи може Росія "вимкнути" все світло в Україні

У компанії YASNO пояснили, чому Росія не зможе вимкнути все світло в Україні

Колаж: Pro Гроші

Намір знищити українські АЕС надто ризикований

Колаж: Pro Гроші

В Україні більшість електроенергії виробляють атомні електростанції. Проте вони покривають лише стабільний рівень споживання. Промисловість і населення споживають електроенергію нестабільно.

Про це інформує енергетична компанія YASNO.

Електроенергію для покриття піків нестабільності виробляють станції інших типів. Саме для їхнього руйнування Росія зараз докладає максимум зусиль. Мати намір знищити українські АЕС — надто ризиковано, тож навіть якщо вивести з ладу інші станції, світло в українців все одно буде.

Наразі інформація щодо обсягів виробництва електроенергії різними видами генерації не розголошується.Тому YASNO зібрало дані з відкритих джерел за 2021 рік.

Структура виробництва електроенергії у 2021 році:

  • АЕС — 55,1%;
  • ТЕС та ТЕЦ — 29,3%;
  • ВДЕ — 8%;
  • ГЕС та ГАЕС — 6,7%;
  • блок-станції — 1%.
Інфографіка: YASNO

"Енергетики працюють над тим, щоб якнайшвидше відновити стабільне електропостачання. Але їм на це потрібні час та кошти. Тому нагадуємо вам платити за споживання електроенергії вчасно", — наголосили у компанії.

Нагадаємо, через зростання споживання електрики населенням на тлі похолодання з ранку 8 листопада у низці регіонів України застосовуються аварійні відключення електроенергії.

Так, у Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській і Полтавській областях з 09:30 почались аварійні відключення світла.

Коли зміняться графіки відключень

Голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький розповів, що з наступного тижня відключень електроенергії може поменшати, якщо не буде нових ворожих атак.

За його словами, найскладніша ситуація після 5 російських масованих ракетних ударів склалася на північному сході України, зокрема у Київській та Харківській областях.

Крім графіків планових погодинних відключень, у цих регіонах доводиться застосовувати додаткові аварійні, щоб збалансувати енергосистему. Дефіцит саме у цих регіонах перевищує 1 000 мегаватів, але протягом дня він змінюється.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.