Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Чекати ще недовго? Коли графіки відключень світла стануть "комфортнішими"

Масовані удари РФ по енергосистемі України викликали проблеми в електропостачанні у низці регіонів

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

З наступного тижня відключення можуть стати стабільнішими

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

З наступного тижня відключень електроенергії може поменшати, якщо не буде нових ворожих атак.

Про це повідомив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону Єдині новини.

За його словами, найскладніша ситуація після 5 російських масованих ракетних ударів склалася на північному сході України, зокрема у Київській та Харківській областях.

Крім графіків планових погодинних відключень, у цих регіонах доводиться застосовувати додаткові аварійні, щоб збалансувати енергосистему. Дефіцит саме у цих регіонах перевищує 1 000 мегаватів, але протягом дня він змінюється.

"Ми зараз працюємо над тим, щоб покращити ситуацію в мережі як у Києві та області, так і в північному регіоні – Харківській, Полтавській та Сумській областях... Я думаю, що нам усім, споживачам у цих регіонах потрібно потерпіти кілька днів, за умови, що не буде обстрілів, для того, щоб вже були відчутні покращення, щоб графіки відключення стали більш комфортними", – розповів Кудрицький.

В Укренерго зазначають, що цього тижня енергетикам "доведеться ще попрацювати" і за умови відсутності нових ракетних обстрілів вдасться покращити ситуацію з енергопостачанням у центральному та північному регіонах країни.

Глава Укренерго також звернув увагу, що місцева влада та енергетики "розуміють всі сьогоднішні ризики і готуються до найгірших сценаріїв, ймовірність яких залежить від інтенсивності ракетних обстрілів".

Нагадаємо, виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук наголосив, що відключення електроенергії продовжуватимуться, доки не будуть відремонтовані лінії та енергетична інфраструктура для того, щоб передавати електроенергію до Києва з інших регіонів України, або не будуть додані генеруючі потужності.

Також ми писали, що міський голова Києва Віталій Кличко пояснив: влада готується до різних варіантів розвитку подій, хоча й розраховує, що найгіршого не станеться.

"Тому сьогодні приводів для паніки немає. Київ живе і працює. Витримка і воля кожного з нас – це те, що ворогу знищити не вдалося і не вдасться! Економимо електроенергію, допомагаємо один одному", – сказав Кличко.

Водночас, у КМДА додали, що у столиці все контрольовано і наразі немає причин говорити про надзвичайну ситуацію.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.