Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Чи буде світло на Новий рік? В Укренерго пояснили ситуацію після останньої атаки РФ

Наслідки ракетного удару Росії 29 грудня завдали значно меншої шкоди, ніж того очікував ворог

Колаж: Pro Гроші

Українцям пояснили, яка ситуація з електропостачанням

Колаж: Pro Гроші

Після 10-ї масованої ракетної атаки Росії по Україні дефіцит потужності знаходиться на тому ж рівні, що і до 29 грудня.

Про це повідомили в Укренерго.

Там зазначили, що завдяки професійним діям диспетчерського центру "Укренерго" наслідки пошкоджень мали значно менший вплив на роботу енергосистеми, ніж того очікував ворог.

"Енергосистема у плановому режимі відновлює нормальну роботу. Продовжується набір потужності генерацією", – повідомили енергетики.

Де найгірша ситуація

Внаслідок влучань у деякі енергооб’єкти складною залишається ситуація у південному та східному регіонах. Ремонтні бригади спільно з генерацією та обленерго працюють над усуненням пошкоджень.

До всіх областей доведені ліміти споживання, перевищення яких призводить до необхідності застосування аварійних відключень.

Ракетний обстріл 29 грудня

РФ здійснила десяту масовану ракетну атаку, ціллю стали об'єкти енергетичної інфраструктури.

Так, у Львові під час повітряної тривоги було чути вибухи. В результаті, 90% міста лишилося без світла. Також зупинилися трамваї та тролейбуси, почалися перебої з водопостачанням.

Через загрозу ракетних обстрілів та щоб уникнути значних пошкоджень, якщо ворогу вдасться вразити енергетичні об'єкти, енергетики відключили світло у низці областей – у Черкаській, Одеській та Дніпропетровській. Також електрику превентивно вимкнули у Кривому Розі.

Після масованої ракетної атаки міністр енергетики Герман Галущенко повідомив про пошкодження об’єктів генерації та електромереж.

"Сьогодні ворог здійснив чергову масовану атаку на енергетичну інфраструктуру України. Дякуємо ППО за відмінну роботу! На жаль, є певні пошкодження об’єктів генерації та електромереж", – написав він у Facebook.

Станом на 11:00 29 грудня складною ситуація залишалася на заході країни, в Одеській та Київській областях, тому відбувалися аварійні відключення світла.

Раніше ми розповідали, у що після обстрілів РФ перетворюється українська інфраструктура. Також ми пояснювали, яку техніку не можна включати одразу після ввімкнення світла.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.