Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Це повинен знати кожен пасажир УЗ – чи можна змінити станцію посадки

Інколи можуть статися ситуації, коли пасажир не може вчасно сісти на свій потяг

Фото: УЗ. Колаж: Pro Гроші

Пасажири мають право здійснити посадку на іншій станції

Фото: УЗ. Колаж: Pro Гроші

У світі подорожей трапляються несподівані обставини, які можуть створити певні незручності для пасажирів. Однією з таких ситуацій є випадок, коли особа придбала квиток від однієї станції, але з якихось причин він не може здійснити посадку. І тут виникає питання: чи дозволять провідники Укрзалізниці сісти на потяг на наступній станції?

Сайт Pro Гроші пропонує розібратися в цьому.

Чи може пасажир сісти на потяг на іншій станції

Згідно з правилами Укрзалізниці, якщо ви придбали квиток від однієї станції, але вирішили сісти у поїзд на іншій станції, розташованій на маршруті вашого поїзда, у вас є право зайняти місце, яке вказане у вашому квитку.

Пропонуємо розглянути на прикладі цю ситуацію. Допустимо, ви придбали квиток на потяг Львів-Дніпро, і ваша початкова станція – Знам’янка. Однак, з певних причин ви вирішили сісти на цей поїзд на іншій станції, наприклад, в Олександрії, яка знаходиться за маршрутом вашого поїзда. В цьому випадку ви маєте право зайняти те місце в поїзді, яке було вказане у вашому квитку, іншими словами, вас не можуть змусити звільнити це місце.

За скільки днів до поїздки починають продавати квитки на потяги

Раніше квитки на потяги Укрзалізниці продавали за 45 днів до відправлення. Проте сучасна реальність змусила скоротити цей термін.

Наразі квитки на потяги Укрзалізниці можна придбати за 20 днів до від'їзду, що пов'язано з необхідністю адаптації до надзвичайних подій. Українці мають можливість придбати квитки навіть перед від'їздом, але варто мати на увазі, що місця на популярних напрямках швидко розкуповуються. Також існує ймовірність, що хтось скасує свою поїздку і з'явиться квиток, тоді з'явиться вільне місце.

Як придбати квиток на потяг УЗ

Українці можуть швидко та легко забронювати квитки на офіційному сайті Укрзалізниці. Для онлайн-покупки перейдіть на сторінку бронювання на сайті залізничного перевізника. Вкажіть станції відправлення та прибуття, а також оберіть дату мандрівки. Ви зможете переглянути доступні потяги та вибрати час відправлення і клас вагона.

Квитки на потяг можна також придбати через мобільний додаток. Деталі процедури читайте в нашому матеріалі.

Раніше ми повідомляли, що Укрзалізниця запустила акцію, яка зацікавить пасажирів. Також ми писали, що пасажирам Укрзалізниці запропонували вирішення найголовнішої проблеми серпня.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.