Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Пасажирам Укрзалізниці запропонували вирішення найголовнішої проблеми серпня

Українцям пояснили, що робити у випадках, якщо квитків немає, а треба терміново їхати

Фото: Укрзалізниця. Колаж: Pro Гроші

Пасажири УЗ можуть скористатися альтернативними маршрутами

Фото: Укрзалізниця. Колаж: Pro Гроші

У серпні пасажири Укрзалізниці зіштовхнулися із певними труднощами. Справа в тому, що на західні напрямки квитків помітно не вистачає – все розкуплено на тижні вперед. Однак українці можуть скористатися альтернативними маршрутами виїзду з півдня у напрямку Львова, якщо немає квитків на прямі поїзди.

Про це повідомив автор блогу "Залізні магістралі" Олег Васильєв у Facebook.

Він навів приклад, що місць на прямі поїзди Одеса-Львів немає. Однак є спосіб дістатися з одного пункту до іншого. Так, по непарних датах курсує поїзд №78 Одеса-Ковель. За словами Васильєва, на цьому поїзді завжди залишається близько 100 вільних місць.

Цим поїздом можна доїхати до станції Здолбунів і пересісти на регіональний поїзд №804 Рівне-Львів. Час очікування на пересадку 45 хвилин. Звідти до Львова доведеться їхати ще 2,5 години.

Інший популярний напрямок – це Запоріжжя-Дніпро-Львів. Тут теж невистачає квитків. Але є поїзд №88 Запоріжжя-Ковель, який курсує по парних датах.

"На жаль по Здолбунову електричка на Львів №6093 відправляється за 15 хвилин до прибуття поїзда №88. Тому залишається варіант продовження поїздки на Львів автобусом. Пересадку можна зробити у Рівному, або Луцьку", – пояснив Васильєв.

Він уточнив, що автовокзал у Луцьку розташований біля залізничного вокзалу. У Рівному до автовокзалу прямує тролейбус №3.

Також блогер зауважив, що не для всіх може бути зручним варіант схрещення поїзда/автобуса. Але він підходить тим, кому потрібно терміново виїхати у напрямку Львова.

Що відомо про труднощі УЗ з квитками

В соцмережах остані тижні обговорюють те, що в Укрзалізниці виникла складна ситуація із залізничними квитками. Їх катастрофічно не вистачає, а на деякі поїзди проїзні документи розкуплені щонайменше на найближчі 7 днів. Таку ситуацію пов'язкують з активним сезоном відпусток та збільшення перевезень пасажирів.

Серед найпопулярніших напрямків, на які відсутні квитки:

  • Запоріжжя-Дніпро-Львів;
  • Львів-Дніпро-Запоріжжя;
  • Харків-Львів, Одеса-Львів, Харків-Одеса;
  • Одеса-Харків;
  • Львів-Харків;
  • Львів-Одеса;
  • Київ-Хелм, Київ-Перемишль.

Крім того, Укрзалізниця ледь не щодня оголошує про призначення додаткових поїздів. Для цього задіюють резервні можливості.

Раніше ми писали про те, що Укрзалізниця запустила цікаву акцію. Також ми розповідали про те, що Укрзалізниця розширила перевезення.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.