Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Без інтернету залишилися три області – де майже зник доступ до мережі

Через масований ракетний обстріл 5 грудня трафік у кількох областях впав майже до 20%

Фото: Getty Images. Колаж: Pro Гроші

В Україні впав інтернет-трафік через ракетні обстріли

Фото: Getty Images. Колаж: Pro Гроші

У понеділок, 5 грудня, російські окупанти вкотре випустили хвилі ракет по Україні. Через потрапляння в об’єкти критичної та енергетичної інфраструктури спостерігається сильне падіння інтернет-трафіку у трьох областях України.

Про це свідчать дані, опубліковані компанією Netblocks у Twitter.

Майже без доступу до Всесвітньої мережі залишилися три регіони. Відомо, що найбільші проблеми з’явилися у таких територіальних громадах:

  • Одещина – 21% від звичайного рівня;
  • Сумщина (повністю зникло електропостачання) – 30%;
  • Житомирщина – 43%.

В інших областях поки не зафіксовано значних перебоїв з інтернет-трафіком. Нагадаємо, що після останнього ракетного обстрілу України доступ до мережі майже зник у Полтавському (7%) та Черкаському (8%) регіонах. Не менш складною була ситуація на Миколаївщині (12%), в Одесі (12%), Житомирі (13%) тощо.

Аварійні відключення світла 5 грудня

За інформацією Укренерго, ракети влучили по об'єктах енергетичної інфраструктури. Через це спостерігаються аварійні відключення електроенергії по всій території України. Зокрема у Черкаській області частково обмежують споживання у різних територіальних громадах.

В Одесі не працюють котельні та не курсує громадський транспорт, існують проблеми зі світлом та водопостачанням. Саме в Одесі, як відомо з повідомлення Офісу Президента, було влучення у два інфраструктурні об'єкти.

Сумська область повністю знеструмлена. На Кіровоградщині без світла залишилися більша частина Кропивницького та деякі села. У Миколаївській області оперативно відключають всі черги в графіку стабілізаційних обмежень. Не краща ситуація у Житомирі: відомо, що частина міста залишилися без електропостачання, деякі котельні та насосні станції теж не працюють.

Раніше сайт Pro Гроші писав, де знайти прихисток під час блекауту, та показували інтерактивну мапу Пунктів Незламності. Також ми повідомляли, що відбувається зі світлом у різних областях.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.