Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Зростайте навіть у часи невизначеності: які нові навички необхідні в бізнесі

Експерт розповіла, що навіть під час війни необхідне постійне навчання та реалізація себе як особистості

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Бажано постійно формувати стратегії на рік

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Світ змінюється швидше чим раніше, а отже є зміни й в бізнесі. Тому наразі зʼявились нові звички та принципи, які будуть більш актуальні для підприємців.

Про це розповідає бізнес-консультант Людмила Бедрак.

Не відкладати на потім. Зараз, варто розуміти, що треба діяти й втілювати свої плани та мрії треба одразу.

Краще менше, але якісніше. Відмежовувати другорядні речі, на які витрачався час, але не давали результативності.

"Це як зі старими речами, які давно лежать в шафі – звичка, яка захламлює шафу, позбувшись, визволяє простір для нового бачення та можливостей", – йдеться у повідомленні.

Оптимізація витрат, як і в бізнесі, так і особистих фінансів.

"Тільки тримаючи руку на пульсі та контролюючи витрати (без крайностей) дає можливість створювати через призму впевненість у своє майбутнє", – говорить експертка.

Зростати навіть у часи невизначеності.

"Постійне навчання та реалізація себе як особистості, втрачені можливості сьогодні вартують бізнесу і мені набагато дорожче, а час спливає набагато швидше; шлях подолає той, хто на нього ступає", – йдеться у повідомленні.

Благодійність. Треба створювати внесок у людські життя, ЗСУ та укріплювати свою віру та перемогу нашої країни.

Фінансовий календар на рік

Раніше ми вже розповідали, що бажано постійно формувати стратегії на рік. 2023-й не став виключенням. Тому ми сформували для вас економічний календар й врахували особливості кожного сезону та навіть місяця.

Наприклад, у квітні – починаємо збирати на відпустку. Якщо у вас в планах був літній відпочинок, то війна – не привід руйнувати їх, але щоб не завдати самому собі фінансового удару, потрібно почати збирати заздалегідь.

Фінансова планерка Iplan.ua Уляна Гринчевська зазначає, що починати збирати на різні фінансові цілі можна тільки тоді, коли ви сформували собі "подушку безпеки". Якщо ви ще не маєте цього запасу, поверніться "до лютого" і почніть терміново її формувати.

Але якщо подушка у вас є, і нова ціль – зібрати на відпустку мрії, можна починати зараз, щоб встигнути до другої половини літа.

Як відкласти гроші?

Найпростіше – залишати із зарплати 10-15%. Можна більше, якщо ваше становище та витрати це дозволяють. Якщо захочете тримати гроші біля себе, краще переводьте їх у долари, бо цю валюту не так швидко "з’їдає" інфляція.

Якщо вас зацікавила ця тема, то детальніше про кожен місяць ви можете прочитати у нашому матеріалі за посиланням.

Раніше сайт Pro Гроші вже пояснював, як навчити дитину фінансовій грамотності. Також ми повідомляли, як змінились фінансові звички українців під час війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.