Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Бізнес в умовах війни: які сфери є та будуть прибутковими

Люди продовжують жити та займатися повсякденними справами, а тому деякі проєкти мають чималі доходи

Колаж: Pro Гроші/Дар'я Давиденко

Є сфери бізнесу, яким зараз найважче

Колаж: Pro Гроші/Дар'я Давиденко

Більшість сфер бізнесу, які працювали до повномасштабного вторгнення, продовжують роботу й надалі. Це цілком виправдано, адже якщо бізнесмен надолужив воєнний кейс, то він розуміє, як адаптуватися до цих умов. Однак наразі на ринку є кілька сфер, які мають найбільший прибуток з-поміж інших.

Про це сайту Pro Гроші розповіла співзасновниця і керуюча партнерка виробничої компанії Foundation Coffee Roasters, мережі кав‘ярень "Вітер", бізнес-коучка, спікерка бізнес конференцій і топспікерка навчальних програм "Дія.Бізнес" Ксенія Козонова.

Наприклад, стосовно мого бізнесу, то в нас обʼєм знизився, але ми відпрацювали нові стратегії й комунікації. Воно працює і є великий приріст. Адже люди в країні продовжують жити, – говорить експертка.

Є сфери в Україні, яким зараз найважче – це ресторанний бізнес, а саме через певні обмеження по комендантській годині. Також просідає гостино-ресторанний бізнес, адже пересування по країні стало дещо меншим, ніж було раніше.

Я, як представник легкої промисловості, можу сказати, що все одно ресторани продовжують відкриватися, адже людям хочеться їх відвідувати, – додала Ксенія Козонова.

Хто має найбільший прибуток

Перші позиції займає сфера стоматології. За словами експертки, це те, що потрібно буде завжди.

Є зараз певний тренд на свідомість стосовно того, як люди за собою доглядають. Мої клієнти з цієї сфери, засновники клінік, то вони помножують свої доходи на сьогодні й все в них дуже добре, – запевняє бізнес-коучка.

Також не варто забувати про бʼюті-сферу, яка теж продовжує роботу.

Наші жінки завжди будуть хотіти виглядати на всі 100. Саме зараз найбільше себе помножує бізнес той, що повʼязаний з пластичною хірургією, та косметологи. Засновники бізнесу в цій сфері кажуть, що в них раніше ніколи не було такого ажіотажу, як зараз. Наразі кожен бізнес працює, тому що, живучи у війні, в людей змінились пріоритети. Раніше більшість накопичували гроші, відкладали їх, однак тепер це змінилось, – говорить Ксенія Козонова.

Яка сфера має менший прибуток

Погано на сьогодні в Україні працює маркет нерухомості. Небагато людей хоче купувати, але чимало громадян продають, а саме ті, хто виїхали й ті, кому, можливо, не вистачає грошей.

Тому експертка запевняє, що ринок нерухомості ще почне зростати, адже хтось має все-таки купити цю оселю.

Чому бізнес-план є ключем до успіху

Ми вже пояснювали, що він виконує одразу кілька функцій, а саме:

  • визначення майбутніх проєктів та планування розвитку бізнесу;
  • визначення того, якою мірою була досягнута мета, порівнюючи план та факт, і що цьому сприяло;
  • залучення коштів для створення чи розширення бізнесу (отримання фінансування).

Детальніше читайте тут.

Раніше сайт Pro Гроші писав про податки у квітні та розповідав, що нового запровадять для українців і як це вплине на бізнес. Також ми повідомляли, що деяким українцям потрібно сплатити податок на авто.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.