Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Знайомо кожному з нас: Pro Гроші дізналися, на що українці витрачають зарплату першого ж дня

Розповідаємо, як українці розпоряджаються заробітною платою одразу після її отримання

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

У всіх українців є різні способи витрачати гроші одразу після зарплати

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Багато українців щомісяця чекають день, коли їм нарахують заробітну плату. Після отримання грошей люди починають витрачати їх на заплановані заздалегідь витрати, хтось купує матеріали для ремонту, хтось оплачує дітям гуртки, хтось поповнює гардероб тощо.

Редакція Pro Гроші поспілкувалася з українцями та дізналася на що вони витрачають кошти насамперед після того, як отримують зарплату.


Як розповіла Олена, яка мешкає у місті Київ, одразу після отримання зарплати вона витрачає гроші на дітей. Йдеться про оплату різноманітних гуртків: танці, репетитори, футбол.

Також я одразу йду на закупівлю продуктів, замовляю собі одяг та косметику, сплачую за інтернет. Зараз багато грошей із зарплати потрібно відкладати на ремонт, адже постійно потрібно купувати будівельні матеріали, меблі тощо, – розповіла жінка.


Деякі українці одразу відкладають частину грошей, аби сформувати фінансову подушку безпеки або накопичити на мрію. При цьому є певні категорії витрат, від яких неможливо відмовитися.

Не можу проводити свій день без кави, це наповнює мене якоюсь особливою енергією, мені подобається спілкуватися з працівниками кав'ярень, дізнаватися щось нове для себе. Тому щоденні витрати на каву для мене вже стали звичкою, – поділився Дмитро.

Часто дівчата, коли отримують зарплату, одразу записуються на б'юті-процедури.

Завжди чекаю день зарплати, щоб написати своїм майстрам та записатися до них на процедури. Косметолог, майстер манікюру та бровист вже навіть знають коли мені мають прийти гроші, – каже Аліна.


Є також категорії українців, які майже не витрачають отримані гроші та відкладають їх на депозит, але частину все ж таки залишають на купівлю продуктів. У таких людей зазвичай є певні заощадження для витрат на одяг, відпочинок, медицину тощо.

У мене є принцип, за яким я витрачаю гроші. Я певний час створювала бюджет для таких витрат й дійшла до того, що наразі мені не потрібно витрачати зарплату одразу після того, як я її отримала, – розповіла Євгенія.


Найбільше українців відповіли, що після отримання зарплати вони одразу оплачують оренду жита та комунальні послуги.

У мене з орендодавцями є домовленість, що після отримання зарплати я одразу сплачую гроші за оренду квартири та нараховані комунальні послуги. Тому такі витрати стоять у мене на першому місці, – поділилися Катерина.


Кому підвищать зарплати вже до кінця року

Завдяки підвищенню премій працівники апаратів місцевих та апеляційних судів почнуть отримувати більші зарплати. Держава планує додатково надати 548 мільйонів гривень на оплату праці таким працівникам, які будуть перераховані впродовж вересня-грудня 2023 року.

Раніше ми розповідали, якою має бути мінімальна зарплата у 2024 році. Також ми писали, хто в листопаді може залишитися без зарплат.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.