Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Заявки приймають до 10 листопада: хто може зареєструватися на нові виплати

Українцям виплачуватимуть цільову та багатоцільову грошову допомогу, якщо вони відповідають визначеним критеріям

Фото: УНІАН

Деяким українцям будуть виплачувати нову фінансову допомогу

Фото: УНІАН

Івано-Франківська обласна організація Товариства Червоного Хреста України 2 листопада розпочала прийом заявок на отримання фінансової допомоги. Реєстрація доступна внутрішньо переміщеним особам, які проживають на території місцевої територіальної громади та відповідають критеріям вразливості.

Деталі повідомили на сторінці організації у Facebook.

Українцям виплачуватимуть цільову та багатоцільову фінансову підтримку за сприяння Швейцарського Червоного Хреста. Щоб претендувати на кошти, необхідно мати активний статус ВПО та бути зареєстрованим в Івано-Франківській ОТГ. Заявки приймають до 10 листопада включно.

Цільова допомога доступна громадянам України, які:

  • офіційно визнані особами з інвалідністю 1 чи 2 групи;
  • самостійно виховують дитину з інвалідністю;
  • є батьками-одинаками та не отримують фінансову допомогу на виховання чи аліменти від другого батька/матері.

На багатоцільову підтримку можуть розраховувати ВПО, які:

  • стали інвалідами 1 чи 2 групи через військову агресію;
  • виховують дитину з інвалідністю.

Щоб оформлення пройшло успішно, необхідно надати підтверджувальні документи: довідку про активний статус внутрішньо переміщеної особи, інвалідність, самотність, відсутність аліментів тощо. Реєстрацію проводять з понеділка по п’ятницю за адресою м. Івано-Франківськ, вул. Шухевичів 21Б у робочі години – 10:00-16:00.

Дискусії про скасування статусу ВПО

Раніше ми розповідали, що наразі українська влада вирішує питання щодо встановлення терміну, протягом якого громадянин може вважатися внутрішньо переміщеною особою. Адже хтось отримував цей статус ще з 2014 року, коли розпочалася агресія Росії проти України, комусь довелося стати переселенцем після 24 лютого 2022 року. А є люди, яким двічі оформили довідку ВПО.

За словами віцепрем'єр-міністерки Ірини Верещук, дискусії будуть втілені у відповідному законопроєкті, розробленому спільно з народними депутатами та організаціями. Одне питання ніяк не можуть врегулювати – яку максимальну кількість років особа вважатиметься ВПО. Під час обговорення частіше виникає пропозиція щодо 5 років мінімум, але однозначної відповіді поки немає.

Нагадаємо, внутрішньо переміщеним особам, які отримують фінансову допомогу від держави, автоматично продовжили це право на 6 місяців, починаючи з 1 серпня. Українці, які лише мають намір оформити виплати, повинні звернутися до соціальних органів чи ЦНАПу, оскільки з 1 листопада онлайн-послуги в Дії тимчасово недоступні.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що ПриватБанк виплатить грошову допомогу українцям і розповідав, хто та скільки зможе отримати. Також ми повідомляли, що деякі жінки в Україні можуть отримати нові виплати від благодійного фонду Mama Moya.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.