Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Виплати від ООН: кому відкрили реєстрацію на нову фінансову допомогу

Грошову підтримку надають українцям з активним статусом ВПО, які не отримували раніше допомогу від УВКБ ООН

Фото: Pixabay

Мелітопольці можуть отримати фінансову допомогу від ООН

Фото: Pixabay

Мешканцям тимчасового окупованого Мелітополь і територіальних громад Мелітопольського району виплачуватимуть фінансову допомогу. Відкритий простір "САМЕ ТУТ" м. Дніпро розпочав первинну реєстрацію претендентів. Людям потрібно заповнити анкету, а після попередньої реєстрації оформити виплати.

Про це йдеться в Google-анкеті.

Фінансування здійснює Управління Верховного комісара ООН у справах біженців. Це означає, що ті українці, які раніше отримували кошти в розмірі 2 200 грн на місяць, не можуть подати заявку, оскільки це один вид допомоги, який реалізують різні структури.

Нові виплати призначать нашим громадянам, які відповідають усім вказаним критеріям, зокрема:

  • переїхали з Мелітополя чи району в Дніпро та Дніпропетровську область;
  • мають довідки внутрішньо переміщених осіб;
  • не отримували раніше кошти від УВКБ ООН та інших благодійних організацій;
  • мають місячний дохід до 5 400 грн на одного члена сім’ї.

Також існують певні вразливості, про які необхідно вказати під час подання заявки. Пріоритет у призначенні грошової підтримки надаватимуть таким родинам:

  • є лише один із батьків, який виховує дитину чи кількох неповнолітніх або піклується про людину похилого віку (55+);
  • сімʼю очолює пенсіонер чи кілька осіб похилого віку, або в родині є люди поважного віку, які виховують дитину чи кількох дітей;
  • один чи кілька членів сім’ї з особливими потребами (мають інвалідність, хронічні захворювання тощо);
  • люди, які взяли під опіку дітей без супроводу чи дітей, яких розлучили з батьками (необхідно надати підтверджувальні документи).

У формі реєстрації від претендентів на допомогу вимагають вказати деяку персональну інформацію, наприклад, повне ім’я, номер телефону, місце прибуття, критерії вразливості. Оформлення виплат відбувається лише за особистої присутності людини, тож реєстрація потребує всіх членів сім’ї, які мають право на фінансову допомогу.

ООН збільшила розмір допомоги українцям

Раніше ми розповідали, що віднедавна чимало благодійних міжнародних організацій, включно з ООН, вирішили підвищити розмір фінансової підтримки українців, які постраждали від війни. Спочатку люди могли отримали максимум 2 200 грн на місяць, а тепер сума збільшилася до 3 600 грн. Плюс дехто має право на додаткові 2 200 грн на зимовий період.

Важливим нюансом є час реєстрації заявника. Якщо виплати призначили до 1 вересня 2023 року, то сума залишиться незмінною. При подачі заявки з 1 жовтня до кінця поточного року можна розраховувати на 3 600 грн і 2 200 грн. Якщо людина звернулася по допомогу з 1 по 30 вересня, їй призначать 2 200 грн плюс кошти на зиму.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що ПриватБанк виплатить грошову допомогу українцям і розповідав, хто та скільки зможе отримати. Також ми повідомляли, що десятки тисяч ВПО залишилися без фінансової допомоги.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.